Zoran Mrdak: Kamenolom u Nalježićima uskoro u funkciji

6
Kamenolom Nalježići

Zoran Mrdak

Zoran Mrdak

U kotorskom Javnom komunalnom preduzeću trenutno se završavaju aktivnosti oko stavljanja u funkciju kamenoloma u Nalježićima.

Kako je za Skala radio kazao Zoran Mrdak, direktor Komunalnog, urađeni su svi potrebni elaborati, a sjutra je centralna javna rasprava o eleboratu za zaštitu životne sredine.

To je završno slovo svih relevantnih stručnjaka koji daju mišljenja i primjedbe na ovaj elaborat.

Mrdak vjeruje da će nakon centralne i zaključne javne rasprave kotorsko Komunalno preduzeće početi proizvodnju granulata u kamenolomu Nalježići.

Ovaj kamenolom bio je u žiži interesovanja medija i građana, jer je prema nekima predstavljao ekološku bombu.

Drugi dio zainteresovanih građana se pita kako od tri kamenoloma jedan do drugog među kojima nema granica, dva rade, a treći je van funkcije.

Mrdak se nada, kako kaže, da će pravda biti zadovoljena, a ovaj kamenolom u funkciji, što predstavlja veliki doprinos radu i aktivnostima Javnog komunalnog preduzeća Kotor.

Ovo preduzeće u saradnji sa opštinskom Direkcijom za uređenje i izgradnju Kotora se priprema za turističku sezonu i prvih proljećnih dana intenziviraće poslove na ozelenjavanju i uređenju javnih zelenih površina.

Pojačana je proizvodnja i kapaciteti cvijeća i ukrsnog bilja kojeg će biti dovoljno i za usluge građanima Kotora.

Takođe će biti i više obrađenih i uređenih zelenih površina sa sezonskim cvijećem, kazao je Mrdak.

6 KOMENTARI

 1. Ko je picolo maci? Kotorska škovacera-neofašizik novoga doba ,kojemu nisu bili okupatori:Venecija,Austrougarska,Francuska,Turska,Italija,Njemačka,ali jesu ovi što su”šljegli” s’brda zbog kojih su Bokeške palače imale okrenute puškarnice-po njemu i njegovim lažovčinama i ortacima bezstidnosti-prema njma gore-u brda,a ne prema civilizaciji-moru?To je picolo maci,koji traži za Boku autonomiju sastavljenu od “srba i hrvata”,i usput kaže da su takođe bokelji,i grbljani ne spominjući krivošijane i ostale koji žive u Boki-a nisu njegove paše vjere?Interesantno,oni ovo tražeto zarad budućnosti njihove djece-koja su ugrožena od -kako kaže, okupatora ovih koje nije nadahnuo Bokeški zrak?Divan INSAN,primjeren precima-takođe šljegli-ne sa s’ovih brda nego od zapada(Hercegovina i druge destinacije okrenute “zapadnoj civilizaciji”!)? Isti ovaj INSAN picolo maci,ne priznaje doktore nauka koji se bave bilogijom i drugim naukama,jer nisu s’mora i ne osjećaju dah barke i mora-nego Donje Ržanice(Berane idr.?)!!! Dakle ,gospodo kako se ovakvi zovu i iz kojeg su rezervata “šljegli” oni i njihovi preci? U ogovoru,budite umjereni,jer ovo je,ipak, druga dekada 21 vijeka-oćemo li ikada napred sa ovakvima- Za neupućene,picolo maci,je ovo pisao na ovom Portalu u aprilu 2012 godine pred izbore u Tivat i nedavno kada je kometarisao ko je prestavljao Kotor na Rimskom naučnom skupu ,đe su učestvovali naučnici iz Kotorskog zavoda za Biologiju mora-koja je poodavno Univerzitetska jedinica Univerziteta Crne Gore-kojoj prijeti “zatvaranje”-ako ovaj orijat-čoban ne verifikuje ovu Ustanovu?Pa se čudite što je Komunalno preduzeće otvorilo azil ?

  • Žalostan prikaz jednog čovjeka.Po stare dane lišen pažnje i prijatelja,bulazni i priviđaju mu se razni Bamburi,Adio Mare i ostali ,njegovi junaci iz mašte,Divan čovjek bješe ovi Jole ,stara špija.
   Nikad se sa bolešću ne treba šaliti,već liječiti.U savremenim društvima demenentne osobe imaju poseban tretman i pažnju šire društvene zajednice.U Risnu postoji eminentna ustanova tog tipa i trebalo bi čoeku pomoć.Ali ako mu je bolje u kamenolom,to je isto dio radne terapije i može se primjeniti veoma uspješno.
   Eminentni teoretičar Spiskova ONO I DSZ,zaista plijeni naučnim pristupom svakoj tematici,što je očekivano i po simptomima i dijagnozi.
   Vidim da ga puštate u etar u cijelosti,pa ve molim da ne sječete ni jednu riječ mog teksta jer su njegovi tekstovi više od uvrede zdravog razuma a prenosite ih kao da vam je dopisnik sa terena.
   Te Sjata,ne kidaj,već objavi..

  • E vazda se od srca nasmijem kad vidim da se javlja poznati Domazetovic penzioner sa Prcanja.
   Domazetovicu, ima li iti jedan tvoj komentar bez fasizma, komunizma, Hercegovine i Bokeskih palaca hehehe
   Eh kako te muce one puskarnice prema brdima… hehehe

   E da znas. to su moji preci pravili. radi onih sto su se spustali da kradu…( kokoske a onda ih prodavali na pazar ka da su njihove…)a sa mora je dolazila samo svita i dobrobit hehehe

   Istina boli, znam, jer si ocigledno prepoznao neke tvoje ………sa Nj.g.s. prije nego su se udomacili na Prcanj.
   Cujem da te zovu po Prcanju “dje si Domanzetovicu”. a ti ka’ da ne ih cujes….. opsujes ih (u sebe) a pomislis akko bi zavrsili ka ona kokoska sto si je dok si jos mlad bio junacki kusinom savlada.. hehehe

   Sto se tice ovih kamenoloma pusti jadan narod neka zaradjuje.
   Ti sto rade sa kamenom su graditelji i nije im lako, a ne ko ti …cio zivot ti prodje u sjedanju i brljanju nas sto smo gradili puskarnice prema brdima.
   Ko je “maki mali” kakve veze ima…sam covjek priznaje da je mali/beznacajan/ a vi po njemu hehehehe
   E da je M… Veliki, ne bi smjeli rijec prozborit’ od straha da vam dje ne izbusi ….gume.
   Adio Mare!!!
   Jole, jopet mi se javila .baba Mile i pita kad ces vise stici na tu kafu…oladit ce joj se…hehehe

 2. Neznam,ko se nalazi iza pseudonima “maki mali”,mislim da nije u pravu.Putevi o kojima on prica nisu privatni,tu postoje da kazem od pamti vjeka.Sto se tice kamenoloma,kada rade druga dva,neposredno jedan pored drugoga,zasto i po kojoj osnovi nebi trebao da radi i treci?!O deponiji,koju pomimje da bi se mogla otvoriti ne
  postoji nikakva mogucnost niti razlog!Odrediste za deponiju postoji vec.
  Pozdrav.

  • Pod pseudonimom maki mali ,nalazi se Kotoranin…Staro Kotoranin…Što vi nijeste i neće te biti…To što se kusorepi advokat ovoga Mrdaka,vjerujem da ste zaslužili vašim poslovnim vezama i ortačkim bezakonjem.
   Ako vam nije jasno.Niko ne može da radi bez sređene papirologije,dozvola .A Mrdak???..Parking na listicu…Deponija-Na listicu…Kamenolom na klozet papir..Đe je tu država???!!..Državni Interes???Reči mi to častiti sem ovog da su putovi nečiji drugo ,no nas vlasnika??????!!!
   Vidi se da si u odbrambenom timu tog direktora.Tuga ,đe je država i vladavina prava..Da preispita sva bezakonja u toj firmi…
   A još ga kandiduju ga za GRADONAČELNIKA…Kukala nam majka!!!Što bi taj stručnjak sa tobom ka savjetnikom uradio od ove opštine.
   Oplemenio bi nas nelegalnim deponijama .To što svi mi ZNAMO!!!…Pozdrav moj dobri Mihajloviću,sretna ti bila Mokra Gora…a batali Mrdaka

 3. Brao.Malo morgen.Ako se budemo pitali mi,nećeš moć sprovodit našim putevima.Sve si do sad nelegalno radio.Dako nam ispred nosa napraviš deponiju.Batali to moj dobri pobro,jer će bit bruke.
  To što se dosada radilo je moglo,ali više neće moći.Moraš da poslušaš i naš stav,gospodine moj…drugčija su vremena došla,svako će pred zakonom odgovarat.,pa da vidimo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].