O nama

Nevladino Udruženje „RADIO SKALA“ Kotor osnovano je 01. marta 2021. godine na Osnivačkoj skupštini. Počelo je sa radom dobijanjem Rješenja o upisu u registar  Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija  UPI06/2-056/21-687/3 25. marta iste godine. Udruženje ima za cilj širenje i unapredenje slobode govora, medijskih sloboda i tolerancije, cijeneći međunarodne standarde razvijenog svijeta u ovoj oblasti i univerzalne vrijednosti koje tretiraju slobodu govora, kao jednog od temeljnih ljudskih prava.

Udruženje, uvažavajući kulturološke, istorijske i tradicionalne vrijednosti Kotora i Boke Kotorske, kao i Crne Gore u cjelini, nastojaće, da kroz tematske priloge i razgovore sa istaknutim intelektualcima i ličnostima od integreta za pomenute oblasti, upoznaje širu javnost sa relevantnim činjenicama, koje su od značaja za tumačenje postojanja kroz minulo vrijeme, isključivo korišćenjem dokazanih istorijskih istina.

Udruženje  će preko svog portala biti otvorena za kulturnu, političku i društvenu scenu Crne Gore, cijeneći posebnosti tradicije koju baštini UNESCO-v grad Kotor i Boka Kotorska, u cjelini.