Živković: Nikada nijesam čuo toliko neistina o pokojniku, a više prećutanih istina

5
Miodrag Živković

Bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore (LSCG) Miodrag Živković smatra da je sahrana mitropolita Amfilohija juče u Podgorici poslužila da se sretnu „projektanti i ideolozi velikosrpskog projekta, nazvanog novi “Srpski svet”, sa njihovim izvođačima radova u Crnoj Gori“.

„Neki su nam se obratili sa zvaničnog mjesta, iznad odra pokojnog mitropolita, a neki po kuloarima i moramo priznati da su njihove poruke više nego jasne. Slušajući govore iznad odra pokojnika, zaprepašćen sam njihovim sadržajem jer nikada u životu nijesam čuo toliko neistina o pokojniku, a više prećutanih istina“, kazao je Živković.

Prema njegovim riječima, sve je to i bilo za očekivati jer su do sada sve gradili na djelu pokojnog Amfilohija, a nastavak žele graditi na mitu o njemu kojeg će sami oni stvarati. Znajući njihovu istoriju, dodaje Živković, ne moramo sumnjati da to najbolje znaju da rade.

„Ovaj koji nam se obraćao po kuloarima (Vučić), demonstrirao je u sebi svojstvenom stilu lažnu moć, aroganciju i neviđenu prepotentnost, ne krijući da u budućnosti na Crnu Goru gleda kao na sopstveni plijen ili najblaže rečeno na protektorat. Ovo juče je bila kulminacija anticrnogorstva zamišljena u novom velikosrpskom projektu“, istakao je bivši lider LSCG.

Kako je kazao, počelo je sa litijama, a završilo se juče „morbidnim performansom“, a sada, smatra Živković, slijedi urušavanje njihovih snova.

„Sada je već jasno da su domaći izvođači radova, zajedno sa URA-om, koja im je to omogućila, ostali bez svog glavnog mentora, ideologa i duhovnog oca. Jasno je da će uticaj zvaničnog Beograda jačati jer će budući mitropolit biti čvrće vezan sa centralom od dosadašnjeg dosta svojeglavog, pokojnog mitropolita. Uvjeren sam da će ova prekompozicija moći, negativno uticati na “naše” izvođače radova“, ocijenio je Živković i navodi kako bi iskreno volio da požure sa sastavljanjem svoje vlade.

„Da brzo počnu, jer će sigurno brzo i završiti, a to je važno jer ova napaćena zemlja nema snage za dugotrajna mrcvarenja. Znajući dobro političku pamet i iskustvo mandatara, ne sumnjam u istu takvu sposobnost njegovih budućih izabranika. Brzo će shvatiti da nijesu dorasli izazovu i nema toga Beograda koji im može pomoći. Nažalost, “tražili smo – gledajmo”! Sve ovo nam je trebalo da se najzad probudimo iz ružnog sna u koji smo bili uljuljkani. Samo od nas zavisi kakva će nam biti Crna Gora. Imali smo sreće jer nam ovakav protivnik nije dorastao. Na neistinama se ne gradi ništa što treba da traje, ne posebno država!“, zaključio je bivši lider LSCG.

5 KOMENTARI

 1. Gospodine advokate Živkoviću-a jel istina ono što je prešednik naše neovisne države Crne GFore,Milo Đukanović,napisao u svom telegramu saučešća o mitropolitu Amfilohiju…o njegovim zaslugama u nastanku samostalne Crne Gore-rije i poslije povijesnog REFERENDUMA?

 2. San i java da grđi i mračniji ne mogu bit.
  A što nam bi Kotorani orije svega?
  Kome to treba vjerovati.
  Jokiću koji nam je prvog dana vladavine spuštio zastave na po koplja za Amfilohijem.
  Ovo je ipak najmračnija java.
  Ee da je ružan san

 3. …ŽIVKOVIĆU…GOSPODINE ODVJETNIČE-JEL VAM -JE SLUČAJNO”IZMAKAO-POLIZAO SE”…ONAJ” TELEGRAM SUĆUTI” PREŠEDNIKA VAŠE SAMOSTALNE…(DO JEDNE URE?)-DRŽAVE U POVODU UPOKOJENJA DRUGA SABORCA(SUVERENISTA) AMFILOHIJA-KOJI JE DAO “VELJI DOPRINOS-VAŠEM EPOHALNOM DJELU-SMOSTALNOJ CRNOJ GORI… RVI PUT U NJENOJ POVIJESTI-U ZATEČENOM STANJU”….?..ODVJETNIČE,BAČI TE DVIJE-PO NAŠKI -“ŠTO MISLITE O SADRŽAJU TELEGRAFA-UPOKOJENJA “JARANA AMFILOHIJA”-SABRATA “KVARTETA 4M…”Momira MILOŠEVIĆA I Mila MAROVIĆA”?..

 4. Gospodine Živkoviću,
  Ko su ovi građani?
  Da li je Crna Gora spala na ovu i ovakvu rulju?
  Ovaj život nije naš,nije moj.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].