Završena adaptacija krova zgrade Kina “Boka” i Gradske biblioteke i čitaonice u Kotoru

0

Nakon radova na uređenju prostorija u zgradi JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, završena je i adaptacija krova zgrade kina “Boka” i Gradske biblioteke i čitaonice.

U saradnji sa Direkcijom za i uređenjem i izgradnjom Kotora, zamjenjena je stara, drvena krovna konstrukcija novom, urađena je bolja izolacija i termoizolacija, a krov je pokriven novim crijepom.

Dubinskim čiščenjem itisona, sjedišta u sali, toaleta i ostalih prostorija završeni su radovi u ovoj organizacionoj jedinici, a u toku je tender za nabavku nove audio – vizuelne opreme tako da će publika uskoro moći da uživa u najnovijim filmskim ostvarenjima.

Nakon unapređivanja opreme, Kino će postati kvalitetniji ambijent kako za kino projekcije tako i za predavanja, književne večeri, seminare i ostale sadržaje.

Radovi na investicionom održavanju Velike scene, odnosno kompletnom uređenju sale kotorskog pozorišta, od tapaciranja stolica, hoblovanja parketa do postavljanja led rasvjete duž stepenica, ugradnja nove klimatizacije, renoviranje toaleta za publiku i garderoba za glumce, te zamjena vodovodne i kanalizacione mreže trajali su dok su, zbog epidemije koronavirusa, pozorišni program bio uglavnom online, putem facebook stranice Kulturnog centra, web site-a i Instagrama. I bina je je potpuno sređena, kitovana i ofarbana, tako da je razlika u nekadašnjem i sadašnjem stanju više nego očigledna.

Postavljeno je i ugrađeno novo, profesionalano ozvučenje koje je mnogo boljih performansi i kvaliteta zvuka u odnosu na prethodno.

I Staklena galerija opremljena je novim ozvučenjem, tako da će se ovaj prostor Kulturnog centra, pored organizovanja izložbi, moći koristiti i za druge aktivnosti (promocije knjiga, predavanja i slično).

Završena je adaptacija Muzičke sale, koja se istovremeno koristi i kao sala za vjenčanja. Pored obaveznog krečenja, u sali je lakiran parket, promijenjena je i unaprijeđena rasvjeta, postavljeni su novi tepih i zavjese, tako da sada sala odiše toplim enterijerom koji će gostima, publici i mladencima pružiti prijatniji ugođaj.

Ispred glavnih vrata Kulturnog centra nalazi se nova, metalna vitrina sa plutanom oglasnom tablom i led svjetiljkama koje se pale zajedno sa sa gradskom rasvjetom.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].