Za dva dana kažnjeno 318 vozača zbog korišćenja telefona

0

Saobraćajna policija je 25. i 26. novembra sprovela akciju “Mobilni telefon” tokom koje su sankcionisali 318 vozača koji su koristili mobilni telefon dok su upravljali vozilom.

Podjsećamo da je Izmjenama zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima propisano, da vozač tokom vožnje telefonski uređaj može koristiti, isključivo uz pomoć opreme koja omogućava njihovu upotrebu, bez korišćenja ruku –tzv. “handsfree.

“Još jednom apelujemo na vozače, da tokom vožnje ne koriste mobilni telefon, odnosno izuzetno, da to čine na bezbjedan, propisan i zakonom dozvoljen način, upotrebom “handsfree” opreme. Svakim drugim postupkom i neodgovornim ponašanjem ugrožavaju svoj život, kao i živote ostalih učesnika u saobraćaju”, ističu u policiji.

Policijski službenici će i u narednom periodu, obavljajući redovne aktivnosti, tako i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju nastojati da doprinijesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, sa posebnim akcentom na kontrolu vozača koji tokom vožnje koriste mobilni telefon.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].