Vrhovno državno tužilaštvo pozvalo Almera Mekića

1
Almer Mekić

Vrhovno državno tužilastvo, Odjeljenje za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, obavijestilo je NVO Euromost da je formiralo spise u cilju provjeravanja svih okolnosti pod kojima su trošena sredstva od dijela prihoda od igara na sreću, čiji su korisnici bili NVO Organizacije iz Crne Gore.

Specijalno odjeljenje Vrhovnog državnog tužilastva je pozvalo Almera Mekića iz NVO Euromost koji je bio podnosilac ove inicijative za provjeru načina trošenja i raspodjele sredstava, da 11. februara dođe u Vrhovno državno tužilastvo radi pružanja relevantnih podataka od  značaja za istragu.

Poziv je uslijedio vrlo brzo nakon što je Almer Mekić iz Euromosta, 16 januara 2013. godine, Državnom tužilaštvu dostavio zahtjev za ispitivanje zakonitosti prilikom dodjele NVO novčanih sredstava od igara na sreću.

Mekić je izrazio sumnju u zakonitost, način sticanja, raspodjelu i namjensko korišćenje ovih značajnih sredstava, obzirom da među osnivačima i članovima NVO, kao i Komisije za dodjelu novčanih sredstava od igara na sreću ima određen broj istih, ali i povezanih lica, jer su istovremeno suosnivači NVO koje novac od igara na sreću.

Ministarstvo finansija dijeli NVO preko 2,5 miliona eura  svake godine .

1 KOMENTAR

  1. Samo veza teška nikako pravda moj Mekiću.Daj Bože da učiniš ovim i drugima malobrojnim poštenim u ovom društvu lupeža.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].