Vodosnadbijevanje Grblja iz Regionalnog vodovoda

1
Grbalj

Velemir Dragić

Velemir Dragić

Stručne ekipe kotorskog Vodovoda ovih dana će obilaziti područje Radanovića, Donje Sutvare, Industrijske zone, u cilju otkrivanja gubitakla vode i sanacije mreže, kao i lociranja kvarova i slabih mjesta, kako bi se i ovo područje moglo snadbijevati iz sistema Regionalnog vodovoda.

Velemir Dragić, tehnički direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija Kotor podsjeća za Skala radio da je na području Grblja loše vodosnadbijevanje, i zbog izuzetno velike količine gubitaka vode ovaj dio kotorske opštine se nije mogao snadbijevati iz Regionalnog vodovoda.

Dragić takođe napominje da se svaki kubik preuzet iz Regionalnog vodovoda mora platiti, a na području Grblja, prvenstveno zbog dotrajalog cjevovoda starog 40 godina, enormno velike količine vode se prosipaju.

Gradski vodovod planira da obezbijedi minimum uslova da se mreža dovede u stanje, kako bi se voda mogla distribuirati iz Regionalnog vodovoda, a da njeni gubici budu u razumnim granicama.

Stoga je, objašnjava Dragić, neophodna saradnja sa stanovnicima Grblja koji znaju gdje su najveći problemi sa mrežom, gdje su oštećene cijevi i ko koristi priključne a ne plaća vodu.

Ne može se s jedne strane prosipati voda, a na drugoj kupovati, zaključio je Dragić.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].