Vesna Bratić hoće da izmjesti Njegošev mauzolej i vrati kapelu

12
Vesna Bratić (foto: radio Svetigora)

Kandidatkinja za ministarku prosvjete, kulture, nauke i sporta Vesna Bratić smatra da Njegošev mauzolej treba izmjestiti jer ne treba “tu da stoji”. Dodaje i da kapelu treba vratiti, kako kaže, “tamo đe joj je mjesto”.

“Što se tiče Mauzoleja on bi tebalo da ima neko svoje drugo mjesto. Znate, kako u vrijeme kad su se radili raznorazni planovi za dobrobit svih naroda i narodnosti, bratstva i jedinstva i tome slično, baš u kraju odakle je moja ujčevina potpoljeno je cijelo jedno selo, između ostalog, i Manastir Kosijerevo. Pa je on kamen po kamen prebačen na drugo mjesto, a isto se desilo i sa Manastirom Piva, pa neka se prebaci Mauzolej. Sad hvala Bogu ima tehnike i svih mogućnosti, kapela da se vrati đe joj je mjesto, Mauzolej neđe niže, jer svakako ne treba da stoji tamo đe stoji”, istakla je ona.

Vesna Bratić, koja treba da rukovodi sa objedinjena četiri resora u jednom, javnosti je postala poznata po skandaloznim objavama na Facebook-u, najprizemnijim uvredama na račun pojedinih osoba. U međuvremenu je izbrisala svoj Facebook profil.

CdM

Pokrenuta peticija protiv spajanja resora nauke, prosvjete, kulture i sporta i kandidata za ministra

Pogledajte ko je kandidatkinja za ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta

12 KOMENTARI

 1. Nježna ženo,velika i pametna Srpkinjo imate moju podrsku.
  Ministarstva kojima rukovodite prije svegaokadite od buba i insekata.

 2. ROBINSON
  Nebavljenje diplomatijom me ne obavezuje na uglađene riječi, a ni obrazovanje da ono što imam da kažem ima bilo kakav literarni sadržaj. Zapisujem riječi onako kako mi dolaze!
  “Da li ste već opalili šamar mrtvacu? Ne kaže se uzalud da se kod nas sve završava pjesmama. Neka se dakle ovaj koji je upravo crkao, okružen sveopštom blaženošću izgubi kao dim! Od čojeka malo ostaje, utoliko više buni i sama pomisao da je ovaj ma u kom slučaju bio. Bilo je dana kada sam sankao o gumi, kojom se može izbrisati sva ljudska gnusoba…” Može neko pomisliti da je ovo izgovorio neki Crnogorac povodom Amfilohijeve smrti – ali nije. Izjavio je to Luj Aragon, francuski nadrealista podstaknut smrću Anatola Fransa. Miroslav Radojčić bi rekao – da je svaka sličnost nevjerovatna.-
  Nova kandidatkinja za ministarku ne znam sve čega, a mislim da ne zna ni ona, održala nam je, tačnije pročitala monolog o počivšem. Veoma mi je to nalikovalo na one zlosrećne osnovnoškolske sastave na temu “Tito se voli kao tata i malo više Sjećam se kako smo se svi raspisivali znojeći se nad temom, a jedan moj ispisnik je veoma kratko napisao: – Ja druga Tita ne volim više nego tatu, ali mi je tata rekao da Tita treba voljeti zbog bratstva i jedinstva, a još više što je onemogućio popove da nas bespriorno lažu.Za Tita mogu reći da ga i danas volim kao oca, jer je bio istinski antifašista.
  Pitam se kako bi izgledala Nušićeva “GOSPOĐE MINISTARKA” da je počem živ velikan srpske komedije, iako mislim da bi se njome više bavio Sterija u “POKONDIRENOJ TIKVI”
  Logičan nastavak Ministarkinog klero-četničkog djelovanja je rušenje Lovćenskog mauzoleja tog obilježja crnogorskog identita, poklon velikana velikanu i veličini Crne Gore.Dugo sam premišljao kako da odgovorim, a onda sam pomislio da je prava mjera u Bećkovićevsko-Bećirovićevskim deseteračkim stihoklepinama, koje je i počivši Amfilohije rado uz gusle rastezo.
  “još ne bješe sjela u fotelju
  kad mahnitu Očita nam želju
  Pa iz grla bijela probleja
  da će krenut put Mauzoleja.
  Ne boji se sramote i bruke
  No poziva glupe i neuke
  Da se vrhu Lovćena uprave
  i planinu svetu oskrnave
  Treba reći toj Trebinskoj buli
  da pohodu takvom ne kabuli
  Što će biti neka pjesma kaže
  na Lovćenske kad nagazi straže.
  Neće pitat ko je počo prvi
  no će biti do koljena krvi
  Biće mesa niz strme litice
  i drobova na ljute kukrice
  sa cetinjske i primorske strane
  slavlje za paščad i gavrane.
  Nešto se opet prisjetih da je nadolazeća ministarka sa oročenim rokom trajanja, upravo iz grada u kojem je svojevremeno kao gradonačelnik bio Božo Volan, upamćen po kapitalnoj gluposti -da će sagraditi ljepši i stariji Dobrovnik. Izgovorio je vto obuzet rušilačkim zanosom. Čini se da sličan rušilački zanos postoji i kod pomenute pa bi ga možda trebalo iskoristiti za rušenje one limenke sa Rumije, pogotovo zbog toga što ona najvjerovatnije ne razlikuje Lovćen od Rumije. Ako joj se tu rušilački žar ne ugasi, neka poruši i krstionicu na Prevlaci. Utoliko će joj isteći i rok trajanja.

  • …NA VAMA I NA OVAJ -VAŠ GORNJI “PISO SER BSKI ČITAT”-NE TREBA TROŠITI VRIJEME…DOVOLJNO JE PROČITATI JEDNU “VAŠU ISKRENU BRLJOTINU..:”Trebinjskoj buli”?! I SAZNATI VAŠE-TVOJE PORIEKLO-ŠTALSKO KOZARSKO-ČOBANSKO IZ DIVINE(DIVLJALUKA)-ISKAZIVANJA MRŽNJE PREMA DRUGIM VJERAMA-NARODIMA?!..STIDITE SE OD BLIZNICE KAD VAM JE OBRAZ OSTAO-U MATERNICI VAŠE KOTILJE PRI VAŠEMU- KOĆENJU!!!.ZATO JE DANAS CRNA GORA ĐE JE-BEZ PRAVA NA PITANJA I ODGOVORE-POSEBNO OD VAS ..KOJI STE OVE PROSTORE OGADILI -OPOGANILI I ZA NAREDNI MILENIUM!!! GOSPAR Robinslone!!!…

  • Bravo!
   Rok trajanja…tu se ne slažemo Robinson!
   Ona je kvarna roba od postanka.
   Ona nema rok trajanja jer je pokvaren proizvod.

   • ..JER JOJ JE PORIJEKLO -“ALAHU MUBARAK Trebinjska bula”-KOJOJ Kolumbo i ostali-USPJEŠO ZAMIJENIŠE “VENTILATORE”-PA JOJ SVOJIM JEZICIMA-PUHANJEM U BLIZNICU-IZRAVNAVAJU “TOPLI-HLADNI VJETAR”-PUHAJUĆI JOJ U BLIZNICU..DA JOJ OSTRANE MUHE .I DA JOJ SE NE KUPE?!!…LELEEEE NA OVIMA-BOŽE TI UBANI -“POČIVA GRAĐANSKA BUDUĆNOST GORE CRNJE-KONTAJUĆI OD KONAVALA (1991)..NA OVAMO-DO U NEDOGLED-NE MANJE OD DVA NAREDNA-MILENIUMA”-PODUPRTA “KROJAČIMA DETO ČETVOROPREGA- 4M”omira MILOŠEVIĆA I Mila MAROVIĆA”..E BO?!!! AVANTI “neomontenegrini”-NE DALJE OD FOSA-KOLEKTORA..NJIHOVOG STANIŠTA!!!?

    ADIOTE-buLe u modi ste-U PRATNJI mopntenjara-VERE-VJERA USKLAĐENE- SA NJIHOVIM….POTREBMA-OSOBENIH BLIZNICA?

  • BIĆE I SPRDAČINA NA RAČUN “SKOJEVACA-PASANE VLASTI” U POVIESNE ŠKRINJE-CRNOGSKOG ARHIVA-NA CETINJE…ĐE SU NAŠE SVE SVETINJE?! TRES,TRES-TRUS NO PODRUČJE-ZA SVE ONE-KOJI”ZAOBLAZE ISTINU”-EVO 32 GODINE…TU TU PA PA..CARO MIO Ninolina-gurbecka violina…?!

 3. …ZA POČETAK” NOVOGA KURSA-PREVRTJIVIH KURSISTA”-“TUTI CVANTI NEOMONTENEGRINI-SER BI…PROČITAJTE-TELE GRAF PREŠEDNIKA NAŠE DOMOVINE U POVODU-SMRTI MITROPOLITA CRNOGOSKO PRIORSKOSOG(BEZ -PMIMJESA SER BPSKI).OD 3O.LISTOPADA.U 15:51 URU.2O2O GODIE?…!!!..DAKO VI GA UŽDENU-UKRKAU U MOŽDANE KAVRENE..OSTRAŠĆENIH PRAZOVA..

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].