U susret Danu Planete Zemlje

1

Povodom 22. aprila Dana planete Zemlje i u susret glavnoj turističkoj sezoni Javno komunalno preduzeće Kotor u saradnji sa NVO Eko centar “Delfin” tokom ovog mjeseca organizuje širu akciju pošumljavanja i ozelenjavanja brda Vrmac i Goražda, kao uređenje dvorišta obrazovnih institucija u našoj opštini.

Takođe se organizuje i čišćenje plaža, obale i zelenih površina u saradnji sa Turističkom organizacijom Kotor, Planinarskim klubom “Vjeverica” iz Kotora, Klubom za sportski ribolov “Zubatac” i NVO “Beštije”.

U subotu 20. aprila je pošumljavanje Goražda, a 22. i 23. aprila na Dan planete Zemlje u gradskom parku uz pomoć učenika osnovnih škola i građana radiće se na čišćenju i ozelenjavanju novim zasadima.

Ovo je za Skala radio kazao Zoran Mrdak, direktor Komunalnog preduzeća Kotor.

Takođe će se u okviriu ove akcije čistiti i more i to prema Orahovcu, Ljutoj, naselju Sv. Stasije u Dobroti, u cilju bolje turističke ponude i ljepše slike UNESCO-vog grada.

Biće popravljen i zamijenjen mobilijar u zoni morskog dobra i u gradskom parku gdje su u dobrom dijelu oštećene klupe, dječije sprave za igru, klackalice i ljuljaške, ali i sportski tereni gdje su oštećeni koševi itd, kazao je Mrdak.

U dogovoru sa opštinskom Direkcijom za uređenje grada, Komunalno preduzeće adaptiraće te prostore i zamjeniti dotrajali mobilijar.

* * *

Povodom Dana planete Zemlje, uzgajalište kamenica i mušulja “Školjke Boke” iz Orahovca, a u saradnji sa Institutom za biologiju mora, kotorskom Gimnazijom, Vlastom Mandić i doo Boka Gard Security Kotor, organizuje nekoliko aktivnosti.

Biće organizovana akcija čisćenja obale od mosta rijeke Ljute do uzgajalista, edukativni čas marikulture na temu uzgoj školjki, edukativni čas energetske efikasnosti oko korišćenja solarnih sistema, zatim održivi razvoj u poljoprivredi i pripremanje i degustacija školjki kao i zdrave organske hrane iz mora za sve učesnike ove akcije.

Akcija se organizuje u nedjelju 21. i u ponedjeljak 22. prila od 12 do 17 sati.

* * *

Takođe, JP Morsko dobro iz Budve obilježava Dan planete Zemlje, i to u utorak 23. aprila sa početkom u 10 sati.

U saradnji sa Eko centrom “Delfin” i JKP Kotor organizuje se akcija čišćenja, uređenja i sađenja mediteranskog bilja na Sv. Stasiju, Krivoj ulici, Kampu i u gradskom parku u Kotoru.

Akciji će se pridružiti članovi Eko sekcije Gimnazije Kotor i Osnovne škole “Njegoš”.

1 KOMENTAR

  1. Od mosta na LJtoj do Veriga nista ne posoji.Vakkum, Kroz Perast i Risan se ne moze pasat od rupa i glibece…MI NISMO PLANETA ZEMLJA

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].