U Briselu prvi eksplanatorni skrining za poglavlje ribarstva

1
Aleksandar Joksimović

Aleksandar Joksimović

Aleksandar Joksimović

Prilagođavanje evropske pravne tekovine u oblasti ribarstva, poglavlje 13, tema je skrininga koji sjutra počinje u Briselu sa predstavnicima Evropske unije.

Crnogorsku delegaciju predvodi dr Aleksandar Joksimović, direktor kotorskog Instituta za biologiju mora, koji je šef pregovaračke grupe.

“Biće ovo prilika da u Briselu naša delegacija čuje direktive Evropske unije koje se odnose na organizaciju resursa i menadžmenta flote, zatim o poglavlju inspekcije i nadzora, a biće riječi i o strukturnim fondovima, tržištu i međunarodnim ugovorima koje imaju članice Evropske unije”, kazao je Joksimović za Skala radio.

Nakon ovog, dvodnevnog skrininga, slijedi priprema za novi bilateralni skrining koji je zakazan za početak juna.

Za ovaj dio posla svi članovi crnogorske radne grupe, kojih je ukupno 42, iz raznih državnih institucija, nevladinog sektora, Udruženja ribara, Uprave pomorske sigurnosti, Ministarstava poljoprivrede, turizma i zaštite životne sredine, Pravnog fakulteta, pripremiće prezentacije o stanju ribarstva u Crnoj Gori u dijelu koji najviše interesuje Evropsku uniju, objašnjava Joksimović.

Poslije junskog skrininga slijedi Izvještaj Evropske komisije koji će odgovoriti na pitanje kada će se zvanično otvoriti poglavlje ribarstva i krenuti pregovori u ovoj oblasti, zaključio je on.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].