Turistički vodiči – deficitarni kadar u Crnoj Gori

1
Fakultet za turizam i hotelijerstvo u Kotoru

Đurđica Perović

Đurđica Perović

Na kotorskom Fakultetu za turizam i hotelijerstvo 34 kandidata koji su upisali kurs za turističke vodiče po novom programu do kraja januara završiće polaganje preostalih ispita i dobiti licence od Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Dekanica kotorskog Fakulteta Đurđica Perović je za Skala radio kazala da je najviše kandidata odabralo engleski, ruski i italijanski jezik, a od ostalih jezika zastupljeni su njemači, francuski, španski i portugalski.

Nakon završene teorijske i praktične obuke, novi turistički vodiči su spremni za obavljanje poslova za koje će ih angažovati turističke agencije.

Fakultet za turizam i hotelijerstvo u Kotoru nastaviće organizovanje kurseva za edukaciju turističkih vodiča i uskoro će raspisati novi konkurs, uvažavajući deficitarnost ovog kadra, kazala je Perovićeva.

Obuka je, kako ona kaže, bila veoma zahtjevna s obzirom na veliki broj teorijskih i praktičnih ispita, među kojima su između ostalih bili turistička geografija Crne Gore, turističke regije svijeta, istorija umjetnosti i kulture, opšta i nacionalna istorija, komunikacija, vođenje osoba sa posebnim potrebama.

Praktični dio podrazumjevao je obuku u turističkim agencijama.

Na kotorskom Fakultetu su ponosni na ovaj kurs i smatraju da je ova generacija turističkih vodiča obučena da kompetentno obavlja poslove za koje su dobili kvalifikacije.

1 KOMENTAR

  1. Nemote mi zamjerit ali ce iopet bolje vodit fureste Cedo pustinjak koga su pusili na vrata od grada da figura i docekuje fureste. Lijep prvi susret sa starim gradom. Leleeee.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].