Što sve mladi predlažu za njihov kvalitetniji život u Kotoru?

1
Mladi imaju svoje zahtjeve

Madalena Jovanović

Madalena Jovanović

Volonteri opštinske Kancelarije za prevenciju narkomanije anketirali su mlade na području kotorske opštine i prikupili stotinjak sugestija  mladih koji pohađaju sekcije ove kancelarije u osnovnim i srednjim školama na području kotorske opštine.

Na pitanje što bi mladi promjenili u našem gradu i na koji način bi poboljšali omladinsku politiku, najčešći odgovori su da treba povećati broj sportskih dešavanja za mlade, izgraditi sportski centar, biciklističke staze, modernizovati gradske bazene.

Mladi u Kotoru predlažu i da se renoviraju škole, a u Muzičkoj školi predlažu otvaranje odsjeka za harfu.

Ukazuju takođe na potrebu otvaranja kafića za mlade i omladinskih klubova, više zabavno-kulturnih manifestacija za mlade, novija filmska izdanja u kinu “Boka” i jeftinije karte za kino i pozorište za uzrast od 14 do 25 godina.

Kotoru nedosatje luna park i igrališta za djecu, a takođe mladi sugerišu veći broj smjerova u srednjoj školi, organizovanje koncerata na kotorskim trgovima, kao i  kurseve za strane jezike.

Modernizovati čitaonicu i biblioteku, zahtjev je omladine.

Zanimljiva je ideja i mogućeg otvaranja McDonald’s restorana u Kotoru, a zalažu se i za veći tržni centar sa pristupačnijim cijenama.

Organizovanje razmjene učenika sa susjednim zemljama, otvaranje sale za edukativne radionice, preporuke su i sugestije mladih.

Kako ova anketa i njen rezultat ne bi ostala samo revija želja, Opština Kotor je Lokalnim planom akcije za mlade predvidjela neke od navedenih aktivnosti koje planira da realizuje tokom godine, kazala je za Skala radio Madalena Jovanović, savjetnica za NVO i omladinsku politiku u opštini Kotor.

1 KOMENTAR

  1. Mladosti, kakve koristi ima DPS od vase biciklisticke staze ili drugih sasvim korektnih predloga kad nemate ni pravo glasa?!
    Nego vi nastavite da predlazete… ne dajte se “pokvariti” i u sivilo zaviti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].