Stijena uništila most u Grblju

2
stijena oštetila most

Ivo Magud

Ivo Magud

Obrušavanje velike stijenske mase na lokalnom putu kroz Gornji Grbalj, od Lastve Grbaljske do Gorovića, pričinilo je veliku štetu posebno na tamošnjem mostu, koji se neće moći sanirati već je potrebno podići novi.

Ovo je za Skala radio kazao Ivo Magud, direktor opštinske Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Onemogućen je  putnički i pješački saobraćaj, pa iz Direkcije predlažu korišćenje alterativnih pravaca.

Direkcija preuzima hitne mjere sanacije, postavljena je odgovarajuća signalizacija i obaviještene su mjesne zajednice Lastva Grbaljska i Gornji Grbalj, komunalna i saobraćajna policij,a kao i sredstva informisanja, za korišćenje alternativnih putnih pravaca u ovom dijelu kotorske opštine.

“Angažovan je projektant da u najkraćem roku uradi novi projekat mosta. Pribavljene su ponude od mogućih izvođača za raščišćavanje i razbijanje ogromne stijene koja je pomjerila, ne samo noseći dio mosta, već i njegovo podnožje”, objašnjava Magud.

Prema njegovim riječima, nema govora ni o kakvoj rekonstrukciji, već kompeltno novom mostu, za čiju gradnju je potrebno raspisati tender.

Nakon izrade projekta koji će biti završen za par dana, pokušaće se ubrzati proces izbora izvođača radova.

Kod Direkcije za javne nabavke potrebno se izboriti da postupak izbora izvođača bude putem neposrednog ugovaranja, kako se ne bi gubilo  vrijeme, a ovaj put što prije osposobio, zaključio je Magud.

2 KOMENTARI

  1. Ne znam oće li se grupa građana(koja kao NVO zna da se okupiti u parohijskom domu u Grblju) dozvoliti da Kotorska SO ovo obnovi,ili će to oni sami uraditi,kao dokaz ogromne ekonomske moći Grblja kao krajugaonog kamenika samostalne opštine:)

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].