Sistem semafora: Počinju sa radom škole na Cetinju, Ulcinju i Kolašinu

0

Škole na Cetinju, Ulcinju i Kolašnu počinju od ponedjeljka, 2. novembra sa radom zato što je nivo kumulativne incidencije nakon 14 dana od zatvaranja spušten ispod 800/100 000.

 

Prošle nedjelje počele su sa radom, u skladu sa sistemom semafora, škole u Nikšiću, Pljevljima i Budvi, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvjete.

“Kao što je poznato, prema tzv. sistemu semafora, koji je izradio IJZ za prosvjetu, škole prelaze na sistem učenja na daljinu na najkraće dvije nedjelje kada “uđu u crveno”, odnosno kada kumulativna incidencija u tim opštinama pređe 800/100 000. Sa druge strane, u “zelenim” opštinama, u kojima je kumulativna incidencija ispod 5/100,000 relaksiraju se mjere, poput izlazaka đaka na odmor, a velika je mogućnost i relaksiranja odredbi o nošenju maski”, dodaju u saopštenju.

Napominju da se praktična nastava stručnih škola sprovodi nezavisno od sistema semafora, zbog specifičnosti stručnih škola i nemogućnosti da se praksa, kao suština stručnog obrazovanja, vrši online. Naravno, samo ukoliko škola i poslodavac kod koga se praksa obavlja mogu da ispune sve epidemiološke mjere i zahtjeve.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].