Sindikat doktora: U Crnoj Gori drastično raste broj umrlih od koronavirusa

0

Crna Gora u protekla tri mjeseca imala je najveću stopu zaraženih koronom u Evropi. Da li i šta učimo iz statistike, upitali su iz Sindikata doktora Crne Gore.

“U razmaku od 26 dana, u periodu od 6. septembra do 1. novembra, za samo 26 dana broj zaraženih, na stopi od milion stanovnika, u Crnoj Gori “skočio” je 49 odsto. U isto vrijeme, i u ostatku Evrope, raste broj inficiranih. U Velikoj Britaniji broj zaraženih je porastao 95%. U Njemačkoj 75 odsto, u Švedskoj 29odsto, a na Tajlandu pet odsto”, kazali su iz Sindikata.

Međutim, kako su rekli, samo u Crnoj Gori drastično raste i broj umrlih.

“Smrtnost u Crnoj Gori je u praćenom periodu porasla čak 66,5 procenata. U Njemačkoj i Velikoj Britaniji je oko 10 odsto, u Švedskoj manje od jedan odsto , dok je na Tajvanu nula”, kažu u dopisu medijima.

Iz Sindikata pitaju i kako se nacionalne vlasti bore protiv obuzdavanja širenja korone?

“Dok u Crnoj Gori rastu brojevi i zaraženih i umrlih 50 odsto, odnosno 66,5 odsto, rast broja testiranih se zaustavlja na 25 odsto”, rekli su oni.

U isto vrijeme, dodaju, države u kojima je smrtnost višestruko manja i kreće se 10 odsto, testiraju više od nas.

Broj testiranih u Švedskoj je povećan za 35 odsto, u Njemačkoj za 29 odsto u Velikoj Britaniji 28 odsto, a na Tajvanu za osam odsto”, rekli su iz Sindikata.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].