Ručni rad u Škaljarima napreduje puževim korakom

11
Sportska dvorana

Izgradnja sportske dvorane u Rakitama, u krugu Zavoda za školovanje i rehabilitaciju lica sa poremećajima sluha i govora u Škaljarima, sada Resursnog centra ušla je u treću godinu.

Predviđena da bude završena 17. maja 2011. godine, sportska dvorana napreduje poput nadaleko čuvene gradnje Skadra na Bojani.

Na objektu, kada se najviše radi, šačica radnika nešto čeprka, tako da su Kotorani počeli odavno sa dosjetkama, tiho da se ne naljute moćni, jer se možda još uvijek može završit u karaklak.

Ako ne to, a onda ništa od davno obećane rabote.

Kotorani kažu da je sportska dvorana jedinstvena u čitavom svijetu i da će biti unikat jer je to klasičan primjer kako je tako veliki objekat ustvari pravi ručni rad.

Od tri do šest radnika obavljaju radove građevinske operative, prkoseći na taj način uspješno savremenim tehnološkim procesima.

Može se kad se hoće, kazao bi narod tražeći od kladioničara da uvrste u sistem godinu ili makar deceniju kada će ovaj važan objekat biti završen.

Interesovanje je veliko pa će, kako saznajemo, i kvote biti u skladu sa dnevnom akrobacijom koja se dešava pred očima javnosti.

Krajem novembra, da malo podsjetimo javnost, Borislav Kašćelan, direktor Resursnog centra u Kotoru, kazao je za Skala radio da su pripremni radovi za krovnu konstrukciju, koja bi trebala da bude postavljena do kraja 2012. godine, u završnoj fazi.

Za taj dio posla su, kako smo upoznati, već tada bila obezbijeđena sredstva.

Što se desilo da krova ni u maju nemamo, sam Bog zna, ili možda mali bogovi koji kreiraju ovakva životna dostignuća.

Da podsjetimo, izvođač radova je Građevinsko preduzeće “Lipa” sa Cetinja sa kooperantima, a vrijednost investicije je oko 8 miliona eura.

Sportska hala će imati 2,5 hiljada mjesta.

Ovaj značajan investicioni objekat obogatiće ponudu Kotora sportskim sadržajima uz mogućnost korišćenja dvorane u zabavne i kulturne svrhe, kazao nam je tada Kašćelan.

Treba podsjetiti da se Kotor, Dubrovnik i Mostar kandiduju za Mediteranske igre 2021. godine.

Sportska dvorana u Kotoru jedan je od uslova dobijanja igara koje bi za čitav region bile od višestrukog značaja.

Ostaje da vjerujemo da će do početka Mediteranskih igara dvorana biti definitivno završena.

Sportska dvorana

11 KOMENTARI

  1. Molim moderatora,da potonju rečenicu ovog “ručnog štiva” kljucne s’delete,jerbo se more doslutiti-daleko bilo-da veselih Mediteranskih igara i ne bude? A ondarake-slijedi :”Dolje lažovi svija boja i lakova”? Daleko bilo i zlotvorima našim…..?

  2. sve ce to narod pozlatiti za izbore jer se obrni okreni sve na to i svodi 😀 ja ne znam sto ovdje pljujete DPS kad ih pola ovih istih komentatora glasa,na dvoje zadnjih izbora dali ste im veliku vecinu,tako da nije ovdje problem u DPS-u vec u psihickoj svjesti kod gradjana.

  3. Jedna potpuno promašena investicija . Ništa bolja nego i gora ali barem manja dvjesto puta je i gradnja poslovne zgrdae Luke usred parka.To je tek sramota . To nema zaista niđe. To su naši DPS genijalci.

  4. Znate što se radi kada je neko nesposoban da završi rabotu? samo kod nas ako sui DPS onda si zaštićen svim zakonima. Zato nam ovako ide.

  5. Ne može se u Kotoru ništa uraditi kako Bog zapovijeda od visoke politike i podapinjanja nogu jedni drugima.To je najveći razlog stagnacije i naše stvarnosti.

  6. Nijesu ni ostale investicije ni počele a vi o hali samo. kriza je gospodo svima. Dobro je i ovoliko.Nije sve najgrđe.

  7. Ovo je najgluplja investicija grada Kotora od zemljotresa,koja ce poslije vjerovatno pompeznog otvaranja samo da pravi minuse!Klubovi nemaju para da bi je koristili ,građanstvu će bit takođe skupi termini i ne vidim način da se iskoristi ova dvorana u Kotoru ,a za te pare se moglo mnogo toga promijenit u našem gradu!

  8. stoljetni san, iliti suze ostat ce upamcene kao Borove suze tako vec zovu ovo velelepno izdanje, ma koliko se samo aparata i uredjaja,simulatora moglo kupiti za osobe sa ostecenim sluhom,kako su se mogle srediti postojece zgrade da ne kazem uvesti rentabilno grijanje i druge stvari,ali za dvije minute vlasti spremni smo ma svasta napraviti, a iza tunela je mogla biti ista zgrada i parking sa prilazom.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].