Marija Ćatović na sjednici Upravnog odbora Foruma jadransko-jonskih gradova

0
Marija Ćatović na sjednici Upravnog odbora

U Zadru je 20. aprila održana sjednica Upravnog odbora Foruma jadransko-jonskih gradova.

Na sjednici je učestvovala gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović u svojstvu potpredsjednice Upravnog odbora te asocijacije.

Na dnevnom redu zasijedanja bili su: predlozi izmjene Statuta, program aktivnosti Foruma u 2013., kao i definisanje projekata u okviru programa 2010.

Učesnici su iskazali  potrebu za isticanjem jasnih ciljeva, izradom projekata koji će kvalitetnije motivisati članice Foruma, kao i uključivanje gradova makroregije, u cilju obezbjeđivanja sredstava iz  EU fondova.

Prisutni su  upoznati sa projektnim predlogom “Renesansa u jadransko-jonskoj regiji” kojim bi se multidisciplinarnim pristupom valorizovala zajednička kulturna baština renesanse na području cijele regije.

Na taj način bi se i doprinijelo boljem očuvanju renesansne baštine, kao  i  podizanju nivoa menadžmenta  kulturnim dobrima.

Posebna pažnje posvećena je povezivanju mladih.

U izradi  je projekat razmjene studenata, kojim bi se putem tromjesečnog boravka u drugim sredinama mladi upoznali, stekli nova iskustva i postali svjesni značaja regionalnog povezivanja.

Opština Kotor je jedna od 57 članica ovog Foruma.

Sjednici Upravnog odbora prisustvovale su i predstavnici opština Budva i Bar.

zajednička fotografija
sjednica Upravnog odbora

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].