Radončić: Đukanović je lav koji posmatra hijene, uključiće se kad procijeni da treba

10
Šeki Radončić

Novinar i publicista Šeki Radončić kazao je gostujući na regionalnoj TV Al Jazeera Balkans da je mandatar buduće Vlade Zdravko Krivokapić “pukovnik bez vojske” i politički nepismen čovjek. Govoreći o poziciji predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića kazao je da je on “kao lav koji gleda hijene kako čereče plijen” i da će se uključiti kad ocjeni da je za to došlo vrijeme.

“Amfilohije bi i prođe, i sada će o njegovom djelu govoriti teolozi, hroničari i istraživači. U nedjelju je sahranjen politički lider koalicije koja je pobjedila na izborima. Ne bi me čudilo da dođe do raskola u toj neprincipijelnoj koaliciji gdje svako gleda da prevari svakoga”, kazao je Radončić na početku gostovanja u emisiji “Kontekst” na TV Al Jazeera Balkans.

Govoreći o budućem mandataru Krivokapiću istakao je:

“Mandatar buduće vlade Zdravko Krivokapić je pukovnik bez vojske. On je na to mjesto došao dekretom Amfilohija Radovića. Sa druge strane imamo lidere DF-a koji imaju glasače iza sebe. Ne može čovjek koji je bez vojske i bez glasača da se stavlja ispred lidera DF-a. Ja se apsolutno ne slažem sa njihovom idejom ali oni su za nju krvarili i sad treba da na čelno mjesto dođe čovjek samo zato što ga gura Amfilohije i antiratni profiter Miodrag Miško Perović, suvlasnik Vijesti”, rekao je Radončić dodajući da je Krivokapić “potpuno politički nepismen čovjek koji ne zna što je država”.

Ističe da će se konstituenti ekspertske vlade “tući između sebe”.

“Sada će se tući velikosrpski blok što smo vidjeli po posjeti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je došao u Crnu Goru da obilježi teritoriju kao da je došao u Šumadiju, ali i da crkvenim velikodostojnicima stavi do znanja da je on glavna faca”, navodi Radončić.

Govoreći o tome zašto nije održao govor na Amfilohijevoj sahrani,  kazao je da je “crkva uzvratila i da nije dozvolila Vučiću da ulazi u njihov politički atar”.

“Vučić je posjetio koga je trebao da posjeti – Šeljeljevog vojvodu Andriju Mandića, Srpsku kuću, prosrpski i proruski medij Vijesti i njegovog direktora Željka Ivanovića čime je ogradio svoj prostor. Pokušao je da uđe u crkveni prostor ali mu to crkva nije dozvolila. To govori da će se tuča ko će ući u vladu nastaviti”, rekao Radončić.

Govoreći o poziciji predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića rekao je:

“Đukanović se u ovom trenutku ponaša kao lav koji posmatra hijene koji čereče plijen, odnosno Crnu Goru. I on će se uključiti onog trenutka kad on procijeni da treba i kad sve postane očigledno, jer Crna Gora mora ići tračnicama koje je postavio Đukanović sa svojim koalicionim partnerima”, ističe Radončić.

Na pitanje zašto se ne bi dala šansa drugoj vlasti, Radončić je kazao da im ne vjeruje.

“Od Đukanovićeve vlasti ja sam bio osuđen na dva mjeseca zatvora i 175.000 tadašnjih maraka globe jer sam pisao kako su tadašnji generali JNA pljačkali Dubrovnik. Međutim, ima nešto što je iznad Đukanovića i mene, a to je Crna Gora. Đukanović je stožer i garant Crne Gore dok se ona stvarno ne transformiše u jednu demokratsku državu. Nije vlast pala zbog korupcije, već isto kao Titova Jugoslavija srušio je velikosrpski i ruski nacionalizam. Ja nemam razloga da veličam Đukanovića, ali između zaostavštine Amfilohija Radovića koji je bio predmet istraživanja Haškog tribunala zbog ratnog huškanja i politike suverene demokratske multinacionlne Crne Gore, ja biram ovo drugo”, poručio je Radončić.

aktuelno

10 KOMENTARI

 1. …UREDNICI-NAREDNICI… A ĐE MI JE “FOJ”.KOMENTAR NA KOMENTAR RADONČIĆA…? NIJE DATI DA SE KONAVLI NE SMIJU POMINJATI-KAD SE PRIČA “O CRNOGORSKO LJUCKIM POGIBIJAMA TRENUTO-U PROLAZIMA-MIMOHODANJU ZA NAVIJEK- U ISTORIJU RUKOPOLOŽENOG POSLIJE 3O-GODINA RUKOVOJSTVA-ZVANOG DrPiSveto SVE ŠTO NE BIJAŠE ZA NEBESA SVEZANO..I NOVOG RUKO (NE)POLOŽENOG RUKOVOJTVA -ISTA ĐECA JEDNE MATERE-A VIŠE OTACA-UGLAVNOM OKUPATORA CRNE GORE EVO VIŠE OD 3O GODIN(1989-2O2O-DO U NEDOGLED!),,OJ HA..SVE SE MIJENEJ-SEM NARAVI NAŠIJE BLIZNICA…?!

  UZ PJESMU I ZVUKE GUSALA..”BRAT JE MIO KOJE VJERE BIO-SAMO DA JE OKUPATOR BIO”?!..BOLJE DA PROPADNE DOMOVINA-NEGO OBIČAJI-PREUZETI OD PRDAKA…?!

  • A Jole, što si se uskopištija, ka beštija,
   raspitaj se o Ristovoj rodbini, ođe, a Ti bi to mogà malo razvrgnuti, mada i Mi u Dančulovini imamo arhive !
   Zašto ćutiš?

   • KADA PIŠEŠ-DAJEŠ IZJAVE(OP SER TVOJE VACIJE!)-POOKUŠJ PIŠI(NE) MATERNJIM CRNOGOSKIM JEZIKOKOM-JERBO TE TO ĐAOLJE NE RAZUMIJEM-PA ME ONDA IZLAŽEŠ “trošku”-DA ANGAĆUJEM PREVODIOCA..DA MI PREVODI NA MOJ MATERNJI CRNOGORKI (JER, ZA RAZLIKU OD TEBE-VAS..MENEJE RODILA KŠNA DIČNA CRNOGORKA SA NJEGUŠA-ĐE JE ZAČTA I UTMLJNA NAŠA -(NE I TVOJA ILI VAŠA!) CRNA GORA…DRAGI Grujo Culo Roto..VRIJEME JEPROMJENE-DOSTA JE BILO GLUME I UVLAENA U TUĐE BLIZNICE-ZRAD TVOJIH VAŠIH INTERESA..Guši Cuo Roto(GCR-Merdo Merdoviću)…..?!!!

 2. …A ĐE MI JE KOMENTAR NA KOMENTAR “PISMO NAMJERA”-NAŠEGA RADONIČIĆA-DVETNIKA MILA RADOVANA BLAŽOVA ĐUKAN ĐINIJA?

  • A što će Ti komentari Jordane ?
   Pasalo je Tvoje vrijeme, lažnog predstavljanja i sadašnje presvlačenje
   za Tvoju, njihovu i Našu pjesmu !
   I inače, nemaš sluha, osim možda za gusle, sa čaprom i brabonjcima.
   Došlo doba, da i Ti po hodnicima dežuraš, bez popruga !

   • …Mićune KUNEM TI SE SA SVIM SVOJIM NAJMILIJIM-AJDE NAĐI I JEDNO IME I PREZIME..U SR CRNOJ GORI-IZ MOJE-SLUŽBE ILI IZ DRUGIH DRŽAVNIH ORGANA-DA JE SA PRVIM STDENOGA.1991 GODINE -OSLOBOĐEN OD DUŽNOSTI SEKRETARA SNO OPŠTINE KOTOR I SAMOVOLJNO NAPUŠTIO “VAŠU KONAVOJSKO-SER BSKU OBRANU”-I REKA VAM: NE-NA SJEDNICU SO KOTOR-ODRŽANE 13.STIDENOG.1991..!! NIKAD JOLE DRINJAK U SVOME ŽIVTU NIJE SLUŽIO NITI RADIO ZA/SA GORIJEM(STOBOM I DRUGIM IDITIMA-PRELETAČIMA-KONAVOJSKO DUBROVAČKIM-ZLOČINCIMA!) OD SEBE!!! ČEKAM TE-ČEKAM VAS. Mićune-JUNAC ČIĆU GLASNI SE AKO TI BASTA..POBIJ OVU MOJU “LAŽAVINU”….!!!

    P.S.AKO TI BASTA Mićunu-JUNAC ČIĆU-POTPIŠI SE SVOJIM KRŠTEIM IMENOM I PREZIMENOM-BIOGRAFIJOM U SLUŽBI “ČETVOROPREGA 4M”omirom MILOŠEVIĆEM I Milom MAROVIEM”!!!

  • ..KOJI JE NA VLASTI-U KORONINU ZEMLJE..I VLADA MIMO USTAVA NAŠE TAKOZVANE DOMOVINE!..ŠTO JE PRAKTIČNO POKAZAO-KAKO I KO SMIJE KRŠITI-USTAV NAŠE DOMOVINE ?!..ZBOG ČIJIH SAMOVLJA..RASTE BROJ-NA DESETINE ILJADA(BRZO ĆE ISTINA ISPLIVATI!)- ZARAŽENIH PO/NA CORONAFUNRAL- “MIROTVORCA”-SA KONAVALA I DUBROVNIKA-AMFILOHIJA PREOSVEŠTENOG-KOJEGA SU NA ILJADE VJERNIKA-ŽALOSNIKA -CELIVLA U NEPOKIVENA USTA-UZEVŠI IZ NJIH “CORONAVIRUS-SAMO DA MU GREŠNA DUŠA ŠTO BRŽE ISPARI -OSLOBOĐENA GREHOVA POČINJENA PRJE 3O GDINA-UMACANA U JUCKOJ KRVI OD VARDARA DO TRIGLVA-U SPAŠAVANJU SER BPSTVA I KOSOVA-I NJIH SAMIH U BUNKERE UKOPANI?..AMIN,AMEN…NE BRINI MOJ NAPAĆENI NARODE-KOJI-AKO MISLITE SEBI DOBRO-UZMTE OD BOGA GOSPDA “ZAPOVIEST.”POMOZI SE TI PA ĆU TE I JA POMOĆI”!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].