Prosječna zarada u septembru iznosila 524 eura

0

Prosječna zarada (bruto) u septembru u Crnoj Gori iznosila je 783 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 524 eura, saopštila je Uprava za statistiku MONSTAT.

 

“Prosječna (neto) zarada u septembru u odnosu na avgust zabilježila je rast od 0,2 odsto, dok je prosječna (neto) zarada u septembru 2020. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 1,6 odsto. Ako se ima u vidu da su potroščke cijene u septembru u odnosu na avgust zabilježile rast od 0,7 odsto proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile pad od 0,5 odsto”, navode iz MONSTAT-a.

Po sektorima djelatnosti, prosječne zarade bez poreza i doprinosa u septembru u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Građevinarstvo (2,7 odsto), Obrazovanje (0,9 odsto), Saobraćaj i skladištenje (0,7 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (0,6 odsto), Zdravstena i socijalna zaštita (0,5 odsto), Vađenje ruda i kamena (0,3 odsto), Prerađivačka industrija (0,2 odsto).

Pad prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u septembru u odnosu na prethodni mjesec zabilježen je u sljedećim sektorima djelatnosti: Umjetnost zabava i rekreacija (dva odsto), Snabdijevanje električnom energijom (1,7 odsto), Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (1,4 odsto), Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom (1,4 odsto), Trgovina na veliko i malo (0,8 odsto), Usluge smještaja i ishrane (0,8 odsto), Informisanje i komunikacije (0,4 odsto), Finansijske djelatnosti i osiguranje (0,4 odsto) i Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (0,2 odsto).

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].