Princ Nikola Petrović posjetio Psihijatrijsku bolnicu u Dobroti

1
Princ Nikola i Dr Tomcuk

dr Tomčuk

dr Tomčuk

Zahvaljujući donaciji Fondacije Petrović u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Dobroti zamijenjeno je 40 prozora i dvoje balkonskih vrata na dva odjeljenja ove ustanove.

Riječ je o zamjeni dotrajalih prozora eloksiranim na sjevernoj strani najvećeg objekta Psihijatrijske bolnice, gdje se nalaze pacijenti na višegodišnjem liječenju, kazao je za Skala radio dr Aleksandar Tomčuk, direktor ove zdravstvene ustanove.

Ovim su osim rješenja problema prokišnjavanja u bolesničkim sobama u uslovima lošeg vrmena, stvoreni i uslovi za bolju zagrijanost, to jest toplotnu efikasnost odjeljenja u zimskim mjesecima.

Danas je povodom realizacije ove donacije Psihijatrijsku bolnicu posjetio crnogorski princ Nikola Petrović.

Njemu su zaposleni i pacijenti iskazali duboku zahvalnost za gest dobre volje, koji je značajno unaprijedio uslove boravka i liječenja lica sa mentalnim problemima u bolnici u Dobroti, kazao je dr Tomčuk.

Princ Nikola Petrović je iskazao zadovoljstvo sadašnjim izgledom ova dva odjeljenja, i dogovorio nastavak saradnje intenziviranjem njegovih ličnih kontakata sa psihijatrijskim ustanovama u Francuskoj.

Planirano je unapređenje takozvane radno-okupacione terapije, kao dijela liječenja pacijenata sa mentalnim problemima pored terapije ljekovima, objasnio je dr Tomčuk.

Princ u obilasku bolnice
Princ u obilasku sa direktorom bolnice

1 KOMENTAR

  1. Neka mu se sve pozlatilo tome kromnom dobrotvoru, Crnogorcu velikoga srca. Njemu se vidi i na licu da je dobricina i postenjak. Znam da voli svoju Crnu Goru i neka mu je na cast.
    Zivio prince moj, klanjam ti se duboko i cuvajmo skupa nasu majku Crnu Goru.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].