Priključivanje na kanalizacioni sistem, nakon tehničkog prijema

0
izgradnja kanalizacionog sitema u Dobroti - arhivski snimak

Vasko Ševaljević

Vasko Ševaljević

Na česta pitanja građana Kotora koji su zainteresovani da svoje objekte priključe na novoizgrađeni kanalizacioni sistem, tokom prethodne godine na području Dobrote, Vasko Ševaljević, koordinator projekta nam je kazao da se nakon završetka kanalizacionog sistema pristupilo snimanju cjevovoda kamerom.

Pokazalo se  da je na određenim pozicijama došlo do odstupanja, da u izgrađenim kanalizacionim kolektorima ima kamenja i raznog materijala i da nijesu kvalitetno obrađenje veze sa kanalizacionim šahtama.

Stoga je investitor, preko nadzora dao instrukcije izvođaču radova da do 15. februara otkloni sve uočene nedostatke i da se ponovo obavi snimanje koje će potvrditi da li je kanalizacioni sistem doveden do nivoa tehnički zadovoljavajućeg stanja, objasnio je Ševaljević.

Ako je sve u skladu sa projektom, pristupiće se tehničkom prijemu, nakon čega će građani moći svoje objekte da priključe na kanalizacioni sistem, o čemu će biti blagovremeno obaviješteni.

Što se tiče izlivanja fekalne vode na dijelu trećeg puta, Ševaljević je za Skala radio kazao da su analize pokazale da nema fekalnih primjesa, ali da će njihova laboratorija ponovo izvršiti analizu i ako se pokaže da je iz neke kanalizacione prelivne septičke jame, kanalizacioni krak trećeg puta će biti priključen na novi sistem.

Kada je u pitanju izgradnja kanalizacionog sistema Peluzica-Glavati, Ševaljević je kazao da se radovi na toj trasi odvijaju planiranom dinamikom, urađeno je 35% ukupnih radova.

Radi se do 2 sata ujutro kako bi se ispoštovali rokovi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].