Pošumljavanje i čišćenje kopna i mora za Dan planete Zemlje

3
Kotor

Zoran Mrdak

Zoran Mrdak

Povodom 22. aprila Dana planete Zemlje i u susret glavnoj turističkoj sezoni Javno komunalno preduzeće Kotor u saradnji sa NVO Eko centar “Delfin” tokom ovog mjeseca organizuje širu akciju pošumljavanja i ozelenjavanja brda Vrmac i Goražda, kao uređenje dvorišta obrazovnih institucija u našoj opštini.

Takođe se organizuje i čišćenje plaža i zelenih površina u saradnji sa Turističkom organizacijom Kotor, Planinarskim klubom “Vjeverica” iz Kotora, Klubom za sportski ribolov “Zubatac” i NVO “Beštije”.

U subotu 20. aprila je pošumljavanje Goražda, a 22. aprila na Dan planete Zemlje u gradskom parku uz pomoć učenika osnovnih škola i građana radiće se na čišćenju i ozelenjavanju novim zasadima.

Ovo je za Skala radio kazao Zoran Mrdak, direktor Komunalnog preduzeća Kotor.

Takođe će se u okviriu ove akcije čistiti i more i to prema Orahovcu, Ljutoj, naselju Sv. Stasije u Dobroti, u cilju bolje turističke ponude i ljepše slike UNESCO-vog grada.

Biće popravljen i zamijenjen mobilijar u zoni morskog dobra i u gradskom parku gdje su u dobrom dijelu oštećene klupe, dječije sprave za igru, klackalice i ljuljaške, ali i sportski tereni gdje su oštećeni koševi itd, kazao je Mrdak.

U dogovoru sa opštinskom Direkcijom za uređenje grada, Komunalno preduzeće adaptiraće te prostore i zamjeniti dotrajali mobilijar.

Mrdak ukazuje na prisutan vandalizam kada su u pitanju zelene površine i parkovi, ali i šetališta, posebno dobrotskom rivom gdje se uneređuju kućni ljubimci, a njihovi vlasnici ne uklanjaju otpad i ne vode računa o tome.

3 KOMENTARI

  1. Ono je za svaku osudu na šetnici u Dobroti. žali Bože lijepo je napravlčjeno i tarace od kafića ali džabe kad gospođe i gospoda sa kučkima usmrđeše sve.
    jeli moguće da ih nije briga i da ne kupe govna od ljubimaca .

    • Dobro je Dobrocaninu, sto kucki to rade, ali nasi sugradjani vrse nuzdu dje stignu. Baca se u more sve i svasta, podvodni arsenal svijeh stvari za po kuci. Trebalo bi to vidjet, Cikove od spanjuleta bacaju dje stignu, pljuju na sva njesta, pa zvakalice bacaju koje se lijepu za creve. Stocemo vise zborit kad smo takav nenaucen narod, prost i glibav.Nijesu kucki krivi negor opet covjek. Setaju te pudlice i nakaretne kucke a ovi stio su niciji ti vam se nece upoganit oni su pametniji od ovijeh kucnih nacickanih sa fjokima u glavu i kapotima za kisu, To boze sa racom a ovi divlji su gospoda za svija njih. Kakva je to rabota pozdravlja vas Blagota.

  2. Bogu hvala da će se i ka Oravcu i Ljutoj ocistit more. Mi kao da SMO NAHOČAD SO Kotor. Ka ce pocet da plaćaju oni što ne plaćaju već 30 godina komunalije i odnošenje smeta i đubara, naročito iz apartmana. I da se na Ljutu vidi ovi što gradu, što su devastirLI PJEŠAČKE STAZE KOJE JE NAKON TOLIKO VREMENA DOBILA LJUTA. OVI ŠTO GRADU MEGALOMANSKE KUĆE A TUNEKA IDU ŠLEPERI NATOVARENI SA KO ZNA KOLIKO KUBIKA ZEMLJE.VANDALI SU SAMI ŽITELJI I STANOVNICI TIH NASELJA KOJI SU DOSLI U SORIJA VREMENA.JA BIK NJIA PO DŽEPU I VELIKE KAZNE DA VIDU OĆE LI GA JOŠ UNIŠTAVAT I ZAGAĐIVAT OKOLIŠ.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].