Pomorski muzej CG Kotor priprema četiri međunarodna projekta

0
Pomorski muzej Crne Gore Kotor

Mileva Pejaković Vujošević

Mileva Vujošević-Pejaković

U ovoj godini Pomorski muzej Crne Gore Kotor svoje aktivnosti usmjeriće na četiri međunarodna projekta.

U pripremi je velika izložba fotografija poznate fotografske porodice Laforest koja je u Kotoru živjela krajem XIX vijeka.

Ovu izložbu Pomorski muzej realizovaće u saradnji sa Institutom za etnologiju i folkloristiku iz Zagreba, kazala je za Skala radio Mileva Vujošević-Pejaković, direktorica Muzeja.

Nakon Zagreba, izložbom pod nazivom “Slavni kapetani Boke Kotorske”, Pomorski muzej će se predstaviti u Beogradu u tamošnjem Muzeju nauke i tehnike.

Takođe se Muzej priprema za jubilarno izdanje svog Godišnjaka u dva toma koji će brojiti oko 700 stranica, a izaći će krajem marta.

Tokom ovog mjeseca biće popisani svi eksponati iz Muzeja, kojih je oko dvije ipo hiljade u izložbenom prostoru i isto toliko u depou.

Uređena je i biblioteka u muzeju, kaže direktorica Pejaković-Vujošević.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].