Pomanjkanje svijesti u UNESCO-vom Kotoru

5
izlaz na Gurdić

Skala radio bilježi komunalne slike i neprilike u Kotoru za koje nije samo lijek metla, četka, voda i kontejner.

Ko ne posjeduje osnovne higijenske i navike civilizovanog ponašanja tome ne smeta da se ponovo vrati na sopstveno smeće koje je rasuo iza roštiljanja i odmora u prirodi o čemu svjedoči nepokupljen otpad na Vrmcu kroz prelijepu hladovinu borove šume.

Oko tri velike kese smeća trebalo bi da se pokupe, jer upravo ovom stazom prolazi dnevno po 30-ak turista kojima zastaje dah sa Vrmca na kotorski zaliv.

Osim jedinstvenog doživljaja prirodne ljepote, zasigurno će ponijeti u loš utisak o nama koji imamo privilegiju da živimo u jednom od najljepših zaliva na svijetu.

A u srcu UNESCO-vog grada brojni gosti koji sa kruzera silaze i šetaju gradom vidjeće bačene kontejnere u rijeku.

Prođu li južnim gradskim vratima od Gurdića moraće zadržati dah ili začepiti nos od neprijatnih mirisa, jer vjerovali ili ne ovaj kulturno istorijski lokalitet nekome služi kao nužnik.

Zoran Mrdak, direktor kotorskog Komunalnog preduzeća  je odgovorio da će odmah sagledati problem na Gurdiću i preduzeti sve da se uklone neprijatni mirisi.

Kada je u pitanju smeće poslije izletnika na Vrmcu komunalci će ga pokupiti, ali se na Vrmac ne mogu postaviti kontejneri jer bi to predstavljalo veliki izdatak za preduzeće,  a oni koji često završavaju u rijeku i more redovno se izvlače, rekao je Mrdak, i uputio apel građanima da civilizovanim ponašanjem doprinesu čistoj komunalnoj slici Kotora i da vandale prijave nadležnima.

5 KOMENTARI

  1. Sve dok se ne uvedu redari po čitavom starom gradu u tri smjene, sreće nema! Komunalna, ili nema nadležnost ili ne zna rabotu! Represijom se jedino možemo prevaspitati. Drugo stoki ništa ne pomaže!!!

  2. Ništa vi nije bolje od smrada ni pored mora u Dobrotu na žali Bože novu rivi u novu kanalizaciju što su tobiž napravili ma se niko ne priključuje.Ko je kriv ispitajte ?jedino se ufam u vas.

  3. A sto ne slikaste onu rupu na Gurdic sa desne strane na koju staviste betonsku plocu? Elektricna vozila (NE DAMPERI) koja se voze kroz grad unistavaju plocnik jer su vise teska nego damper ili nase trokolice!

    Glasacu DPS pa da leba necu jest!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].