Pisonero o tvitu Varheljija: Uzdržati se od djela koja mogu ugroziti prijateljske odnose Crne Gore i Srbije

0
Ana Pisonero Hernandez

Evropska unija poziva na uzdržavanje od postupaka koja bi mogla ugroziti prijateljske odnose Crne Gore i Srbije, kazala je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez, komentarišući jučerašnji tvit evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija, koji je pozdravio odluku Vlade Srbije da povuče protjerivanje crnogorskog ambasadora i pozvao Crnu Goru da učini isto.

Na pitanje TVCG da li je Evropska komisija upoznata sa cjelokupnim istorijskim kontekstom koji je u osnovu odluke o protjerivanju ambasadora Srbije, Pisonero je rekla da je Evrospka komsija imala priliku da izrazi svoj stav juče, i da je ”poruka poslata sa njihove strane”.

Pisonerova je ponovila da je poštovanje dobrosusjedskih odnosa i regionalna saradnja kamen temeljac procesa prosirenja ali takodje i procesa stabilizacije i prdruzivanja.

“Crna Gora i Srbija solidno napreduju ka EU. Unija poziva na uzdržavanje od postupaka koja mogu ugroziti obostrane priateljske veze”, kazala je Pisonero.

Poručuje da je očuvanje dijaloga i obostranog povjerenja, od sustinske vaznposti, posebno među zemljama koje su na putu ka EU.

Pisonerova nije odgovorila na pitanje da li je Evropska komsija pozvala Srbiju na isti potez 2008. kada je Beograd odlučio da protjera crnogorskog ambasadora, nakon odluke Crne Gore da prizna nezavisnost Kosova.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].