Patriotsko komitski savez Krivokapiću: Javnost će smatrati da ste doprinijeli budućim teškim danima po zdravlje građana

0

Iz Patriotsko komitskog saveza danas, kako kažu, u ime javnosti, pitaju mandatara za sastav nove Vlade Zdravka Krivokapića, a u svijetlu činjenice da se broj oboljelih od virusa Covid-19 mjeri u stotinama na dnevnoj osnovi, kako je tako brzo reagovao na informaciju da je obolio od iste bolesti?

“Da li je njegova reakcija proistekla zbog rezultata testiranja? Da li bi bio ljubazan da javnosti dokaže da je negativan na korona virus?

Da li je, zato, tako samouvjereno stajao, proteklih dana, pored odra srpskog mitropolita bez maske ili distance što, možda, misli da je imun na ovaj virus? Ako je to tačno, da li to znači da je mandatar „preležao“ virus? Da li bi podijelio informaciju, kao budući najznačajniji predstavnik izvršne vlasti, kada je, eventualno, bio zaražen? Da li je to bilo na proslavi pobjede kod Bata Carevića, kada je, iz više izvora javljeno da su, na istom mjestu i događaju, zarazu „pokupili“ i tajkun Miodrag Davidović, mitropolit Amfilohije, tri monahinje, vozač?”, pitaju iz PKSCG.

Ili, možda, kako kažu, još ranije, u jeku predizborne kampanje, kada je, kako se nezvanično saznalo, gotovo cijeli opštinski odbor Socijalističke narodne partije u Beranama bio zaražen i kada su isti, zajedno sa Krivokapićem i svještenicima SPC, održavali učestale susrete sa građanima, što je rezulturalo eksplozijom zaraženih u tom gradu.

“Zašto ste, gospodine Krivokapiću, tako samouvjereno predvodili trodnevnu ceremoniju sahrane mitropolita SPC, bez ikakvih mjera zaštite, ljubeći čak i dijete u ruku? I zašto nijeste bili primjer drugima, kao neko ko je trebao poslati poruku brige za vjernike, koji su se, manje više, slično ponašali kao i Vi? Čak ste se i pričestili iz iste kašičice, iako znate, valjda, koliki je to epidemiološki rizik po zdravlje ljudi.

A znali ste, na informaciju srpskih medija da ste i Vi zaraženi, kao i neki visoki svještenici SPC, da odmah saopštite kako “zbog svojih saradnika, ljudi sa kojima svakodnevno sarađujete i javnosti Crne Gore da kažete da to nije istina”, te da “ takvu informaciju sigurno ne bi sakrili od javnosti!”, upitali su Krivokapića iz PKSCG.

Oni se pitaju da li Krivokapić osjeća odgovornost, bio zaražen ili ne, što je svojim ponašanjem možda i doprinio onim nadrealnim scenama u Podgorici, koje će, a to je sigurno, usloviti više hiljada oboljelih građana ove države.

“Ako živimo u vremenu tranzicije vlasti, koja je, usput rečeno, pokazala potpunu nemoć i inertnost da zaštiti svoje građane od ogranizacije tako rizičnog događaja, zar Vi, kao kandidat SPC i budući mandatar, nijeste mogli, a ni htjeli da pokažete svojim primjerom kako se poštuju tuđi životi?

Bili Vi izabrani na čelu nove Vlade ili ne, javnost će smatrati da ste i Vi, svojim postupcima i nečinjenjem, doprinijeli budućim teškim danima po zdravlje građana ove države. Tu Vam ocjenu javnosti, ni Vaši “apostoli” neće opravdati”, zaključuju iz Patriotsko komitskog saveza.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].