OO DPS-a Kotor: Duvaju li u Kotoru južni ili neki drugi vjetrovi?

26

 

Iznad kotorskih gradskih vrata od mora, poslijednjih dana je istaknut promotivni plakat koji najavljuje prikazivanje novog filma u kotorskom kinu. Za ovaj sadašnji plakat – najavu za film, provjereno, nije izdata dozvola za postavljanje od strane nadležnog Sekretarijata.

Podsjećamo – sa istog je mjesta, prije svega nekoliko mjeseci, pod okriljem noći, demonstrativno uklonjen nešto manji plakat kojim je građanima poslata čestitka povodom Dana nezavisnosti Crne Gore. Na istom mjestu, od istog materijala, približnih dimenzija. Uz obrazloženje – da za navedeni plakat nije izdata potrebna dozvola. Paradoksalno.

I ovim potezom lokalne vlasti vidimo istu matricu nesposobnosti – odluke o gradu donose ljudi koji, za ne povjerovati, ne izdaju dozvole ni samima sebi. Ali ih to ne sprječava da, dakle, neregularno, postave plakat preko gradskih bedema, raspolažući njima kao sopstvenom imovinom. Doduše, već su nas navikli na taj posesivni i samovoljni odnos prema javnom dobru.

Sada je potpuno jasno koja je bila namjera lokalne vlasti tada – neko se otvoreno zauzeo protiv čestitke povodom Dana Nezavisnosti naše Države. Razlog uklanjanja transparent sa čestitkom očigledno nije nikakva dozvola, jer ona zapravo, izgleda da nije ni potrebna. Nažalost, jedina istina je da nikada nije bio problem u bilo kakvoj dozvoli, već u sadržaju čestitke. Obilježavanju obnove nezavisnosti, – kada je njen suverenitet obnovljen nakon punih 88 godina. Posebno, ako uzmemo u obzir događaje koji se ove, simbolične 2018. godine najavljuju u našem gradu, uz punu podršku I aktivno učešće nosioca vlasti u Kotoru. To je čak, rijetka tema oko koje su se začuđujuće bezbolno dogovorili. I istovremeno bacili pod cipelu interesa sve predizborne usklike i državnu simboliku, protivljenje podjelama i isticanje crnogorstva kao neupitnog. Licemjerje koje je samo isplivalo kroz sasvim sitan događaj, oko transparenata na bedemima, poziva nas da se naglas zapitamo odakle duva „vjetar“ i da li je južni ili neki drugi, kaže se u saopštenju Informativne službe OO DPS-a Kotor, koji Skala radio prenosi bez redkcijskih intervencija.

26 KOMENTARI

 1. E jadovi kotorski iz DPS. pročitajte komentar budvanskog DPS pa pogledajte u koju mišju rupu ste se vi zavukli. Pi koliko mi se muči. Vama ne smeta proslava negiranja crnogorske države nego ste se okomili na nekakve filmske panoe. Sprdnja Aprcoviću i Avramoviću. Idite više kumim vam velikijem Bogom.

  • Nekad sam kao pubertetlija, sa tek probuđenom seksualnošću, na Sorajine fotografije doživljavao vrhunac erotskog sladostrašća. Danas Sorajini komentari izazivaju mi vomitus (ructus).

   • Degutantan si i lažav. Zadrži za se smećaru ta sopstvena puvanja. I ne laži da si u pubertet bio prije 10 godina, nego prišij tome ohoho decenija!

 2. Ivo,

  Bokeljstvo se ne dokazuje romanizmima nego ljubavi prema Boki kotorskoj.
  Duzina “staža” u Boki nije mjerilo bokeljstva.
  Vi pojedini upravo “iskrivljujete” kotorski govor i mislite ako govorite jezikom kotorskih pralja da ste Kotorani?
  Bokeljstvo se dokazuje kad se ne prihvati npr.Zakon o izgradnji u Boki,tajkunska pohara Boke,Zakon o eksprorijaciji,kad se ne govori da je “Boka vazda bila Crna Gora”,kad se ne vole Cetinje i Titograd vise od Kotora,kad se kaze da je Boki 1945 nanesena nepravda,kad se smatra da Boka treba da ima ekonomsku i kulturnu autonomiju,kad se otvoreno kaze da je Dps krivac sto je Jugopetrol prebacen u Podgoricu….itd…itd
  Usput,”staza” u Boki imam mnogo vise nego mnogi od vas koji se mučite da govorite jezikom pralja…..niste vi Kotorani,vi ste miševi!

 3. Aprcovicu ne basta ti da pomenes podgoricku skupstinu u kotor 9. novembra u KC. Oli da ides jet ti ne smeta a ni nekim tvojim drugovima. Sramota Kotore jadni nasto si spao

  • Kotor ne proslavlja Veliki skupstinu u Podgorici 1918 iz ociglednog razloga sto Kotor nije bio u Crnoj Gori te godine.
   Kotor proslavlja 100 godina od oslobodjenja od austrougarske okupacije i odluke da se Boka ujedini sa Srbijom!
   Mozda bas cinjenica da Boka nije bila Crna Gora i da je odlucila da se ujedini sa Srbijom najvise “bode oči” i izaziva bijes i histeriju kako aktuelne vlasti tako i pojedinaca kojima ta ista vlast kreira mišljenje?
   Mi Bokelji slavimo naše pretke kojih je bilo 2.000 na strani Srbije u Velikom ratu i ne zavisimo od razmišljanja Mila i Duška jer im je “tako došlo” da govore o istorijskim činjenicama.
   Vi sa Skale nemojte spinovati javnost.
   U jednom tekstu ranije i jednoj recenici ste izrekli tri neistine povodom Svecane akademije 9. Novembra u KC.
   Tada ste rekli,parafraziram,da “Opština organizuje proslavu Podgoričke skupštine u sali KC koja se za tu priliku šminka”.
   Tri neistine u jednoj recenici!
   Istina je da Svecanu akademiju organizuju SPD Jedinstvo,Crkvena opština Kotor i Matica Boke.
   Tema Svecane Akademije je 100 godina oslobodjenja Kotora,Boke i ujedinjenje Boke i Srbije,bez pominjanja Podgoricke skupstine jer mi nismo imali nikakve veze sa istom.
   Kotorska sala se ne “šminka” za ovaj dogadjaj vec je u katastrofalnom stanju godinama zahvaljujuci jednoj ranijoj vlasti!
   Za dobronamjerne,ove činjenice su vrlo lako provjerljive ali za one koji hoće da spinuju javnost očigledno nisu važne.
   Važno je podići temperaturu i podgrijavati aktuelnu nacionalističku histeriju uperenu protiv srpskog naroda.
   Bilo kako bilo,mi ćemo slaviti oslobodjenje i naše pretke koji su se vječno upisali u svjetsku i evropsku istoriju bez obzira na aktuelnu politiku i iskrivljenu istinu Vlade Crne Gore!

   • Da znamo vase bradate pretke
    sto ostrise kame i klase narod po Boki i sirom Jugoslavije.
    Pokri se kukavni rasprcani Bokelju,
    nikogovicu i separatisto., po usima!
    Crna Gora je ovdje, kakvo kukavno srpstvo.
    Crnogorci su svugdje najpopularniji !

   • Bokelju kleronacionalisto ajde napiši ako imaš mu.a i obraza ;
    Koliko je Bokelja srpske nacionalnosti bilo u Austrougarsku vojsku koja nije bila okupator na ovim prostorima već joj je dodjeljena Boka kotorska na upravu kao sporazum tadašnjih vele sila koji je potpisala i Rusija.
    Koliki je ukupan broj Bokelja bio u Austrougarskoj vojsci ?
    Bokelju kleronacionalisto napiši koliko je srpskih Generala i oficira bilo u Austrougarsku vojsku ?
    Bokelju napiši ko je izdao naredbu o sedmodnevnoj žalosti u Grblju povodom smrti Franca Ferdinanda ?
    Bokelju napiši koliko je Srpskih crkava napravljeno za vrijeme a na teritorije koje je držala Austro ugarska ?
    Bokelju napiši po kome je otok Mamula i zašto dobio taj naziv a prije se zvao Lastavica ?
    Ajde sokole da te vidimo
    Oće te li ovo spominjat na sramotnu skupštinu , sram vas bilo.
    Uskoro ova sramotna vlast u Kotoru će da padne, SNP u rascjepu i raspadu
    zabavljajte se još malo što vam je ostalo, uživajte u mitovima i legendama
    ali ovaj put bez matije bećkovića najveće fuk.re koja je iznjedrila Crna Gora
    poslije slobodana smrdoševića,radovana karadžića,arkana,ratnih zločinaca…
    vaših pulena, tvojih i organizatora sramnog skupa što će da bidne što će da zasmrdi 9.Novembra u Kulturno nekulturnom centru te večeri, nekulturnom te večeri zahvaljujući vama kleronacionalistima.
    Neće vam biti prvi put već ste organizovali skup-sprdačinu usred ljetne sezone i napunili turistima iz Srbije i to prikazali kao da su kotorani u lažave srbijanske novine.
    Bio je još jedan nečastan skup pokriven tobože sportskim događajem u Dobroti Srbi za Srbe a po ugledu na njemačke nacional socijaliste njemci za njemce.
    Sram vas bilo ako imate uopšte obraza.

    • Falsi Kotoraninu,podaniče svake vlasti,kako si?
     Raduj se Srbine i tvoje pretke je srpska vojska oslobodila!
     Pušti padanje u afane!
     Djede Srbin ti se radovao kralju Aleksandru i kralju Petru Oslobodiocu!
     Dodji u Budvu nocas!
     Ako ti je zao potrositi benzinu alamakašu,ja cu te povesti.
     Cekaj me na vrata grada!

     • Bokelj senca srpskih gena i porijekla
      Hvala na pitanje dobro sam,a vidim i ti
      Dobro si se razlajao, nego ne odgovori mi ni na jedno pitanje ?
      Perke nisi odgovorio nemaš argumenata a ?
      Bio sam danas na klupu kod vrata od grada, nije te bilo…
      Hoće li u Budvu držati govor bivši predsjednik opštinskog odbora srpske fašističke radikalne stranke Slobo Parapid ?
      On isto kao i ti bez gena i porijekla srpskog ,valjda znaš da su Parapidi 100 % grčkog porijekla to i oni priznaju.
      Neću u Budvu nemam auto, idem u Kotor da gledam Mapet šou uživo,idem da gledam svečanu akademiju-sprdačinu đe će Srbi biti manjina,
      Tome će doprinjeti tvoje prisustvo kao i prisustvo romana i austrijanaca srpske vjere novokomponovanih utripovanih Srba, grbljane da i ne spominjem ,pola nisu ni Sloveni a kamoli Srbi.
      Ostavi koju njoku za Dula da mi gladan ne pođe doma ako bude meze poslije sprdačine nazovi akademija,oće li napravit izvještaj o broju prisutnih kao što ih je pravio devedesetih.
      Vidimo se u KC Kotor

     • BOKELJ MISLI DA TO JESTE AKO PONAVLJA NEKOLIKO PRIUČANIH LOKALIZAMA! “AFANI”,”ALAMAKA”!!
      I SVE NEPRIMJERENO KONTEKSTU NJEGOVOG NEARGUMENTOVANOG KOMENTARA KOTORANINU! SIGURAN SAM DA DOMA ZBORI PARADAIZ A NE PAMIDORE, BORANIJA A NE FAŽOLETE, ZAVJESA A NE KOLTRINA ITD…SADA MISLI AKO UBACI PO KOJI ROMANIZAM DA JE BOKELJ! NISI TI BOKELJ TI SI RAZJARENI PRIPADNIK PRIVREMENE VLASTI U KOTORU. IZMIČU TI PRIVILEGIJE I LUPAŠ PO SKALINOM PORTALU.
      SVE TI JE ISTINITO KAO ŠTO BI KOTORANINA ČEKAO NA VRATA GRADA!

    • Puga tramuntana , na magove,
     ovemu Kotoraninu.
     Ivo pizdrinja i luta po Kotoru,
     imitirajuci lutajuceg kotoranina.

   • Bokelj, ne sei. Bokelji nisu ništa mogli odlučiti jer se nisu pitali ništa. Još je u julu 1917. godine na Krfu odluceno da ce se stvarati nova drzava, pod pritiskom Srba i Hrvata u egzilu koji su lobirali za svoje interese. Hrvati da se stvori nova zajednička drzava gdje bi oni konačno dobili državu, jer je nisu imali prije toga. A Srbi da se stvori Velika Srbija. E, trt, Nikola Pašić ih je zafrko jer je odlučio da preferira zajedničku državu, jer bi u Velikoj Srbiji izgubio makedonske teritorije koje je Srbija dobila u Balkanskim ratovima. I fino je Pašić dao preduslove Tuđmanu da bude otac nacije Hrvatima, iz puke želje za teritorijama na jugu koje su nekad pripadale Nemanjićkoj državi. Zato ga mnogi velikosrbi ne vole. Za njih je on izdajnik. A što je sa Crnom Gorom? Jedina je uz Srbiju imala nezavisnu teritoriju prije 1.sv rata od svih drzava koje su usle u sastav Kraljevine shs. A nije imala svoje predstavnike na okupljanjima i velike su sile odlučivale bez obzira na njene želje. I u Boki su lobirali. Jednako kao što se i sada lobira. A jedan od najvećih lobista je SPC. Na vratima sv. Luke stoji plakat o sramnoj proslavi. Jeste sramna, jer se radi o skrnavljenu i falsikovanju istorije Boke. Boka nije mogla odlučiti kome će se prikloniti jer je niko ništa nije ni pitao. I uporno se pominju Paštrovići i Grbljani kao Bokelji koji su 18. odlucivali. Ovaj smrad iz Matice Boke piše o tome. Kakvi crni Bokelji? Nisu oni Bokelji. Pročitajte samo pamflet o istoriji crkve sv. Luke i sve će Vam svima biti jasno. Kada se u crkvi njenim posjetiocima daju lažne informacije, a bar je u Kotoru sve jasno dokumentovano, što mislite što se tek radi sa ostalim informacijama? Crna Gora je bila izdata i prodata mnogo puta. Ali ništa ne boli kao domaća izdaja. A ovo to jeste. Slavljenje vijeka silovanja i mrcvarenja istorije Boke i Crne Gore. Vječnaja pamjat, pameti.

  • Ne izvrći priču i ne podmeći priču
   Zna se ko ce 9og da bude na to slavlje, uostalom ova vlast im je dala opstinski prostor da slave nestanak Crne Gore

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].