Nepropisno parkirana vozila ugrožavaju brzu intervenciju kotorskih vatrogasaca

5
Kako proći?

Maksim Mandić

Kotorski vatrogasci su sinoć oko 19 sati ugasili požar u stanu Zorana Markovića na drugom spratu zgrade u Rakitama.

Požar je izazvan najvjerovatnije opuškom od kojeg se zapalila fotelja.

Vatrogasci su za par minuta spriječili širenje požara u zgradi, ali ono što predstavlja poseban problem vatrogascima je nepropisno parkiranje u naseljima Rakite, Sv. Vrača, Sv. Stasije, Novo naselje u Škaljarima i na priobalnom putu duž zaliva.

Ovo je za Skala radio kazao Maksim Mandić, komandir opštinske Službe zaštite i spašavanja Kotor.

Svjesni nedostatka parking prostora u Kotoru i velikog broja motornih vozila, Mandić apeluju na građane da parkiraju vozila tako da vatrogasnim vozilima obezbijedi prolaz do mjesta za intervenciju.

On je kazao da će, posebno u sezoni, morati pronaći zajednički jezik sa policijom i komunalnom policijom kako se ne bi desilo da zbog moguće ugroženosti ljudskih života i imovine vatrogasci moraju svojim vozilima da izguraju nepropasno parkirane automobile s puta i tako i njima i sebi naprave značajnu štetu.

Problem predstavlja i nedostatak protivpožarnih stepenica koje su najčešće pretvorene u skladišta i magacine, a protivpožarni hidranti u zgradama su nekompletni i najčešće neispravni.

Veoma mali broj zgrada ima protivpožarne skale, kazao je Mandić.

On posebno ističe ažurnost i dobru saradnju kotorskih vatrogasaca sa građanima od kojih dobijaju na vrijeme tačne podatke o svim vrstama požara, na što im ova služba posebno zahvaljuje.

gube se dragocjeni minuti

5 KOMENTARI

  1. Udrite i ajte dalje da spašavate.
    Što vas je stalo kad neće niko da mrdne g…….a kamo li auto.
    Da je sreće milicija bi odila ispred vas autom sa upaljenim rotacionim svijetlima i otvarala vam put kao nekada što je bilo.

  2. Moramo poraditi “malo” na podizanju gradjanske svijesti, moramo se “malo” prevaspitati i postati drustveno oodgovorni ljudi….svi podjimo od sebe….
    Sve pohvala vatrogascima sto vode racuna o tudjim kolima pri hitnosti intervencije…

  3. ovdje su 3 probleme …Pozar u stanu, nepropisno parkiranja vozila(ukljuci cu i moj) i sto moze da radi drzava, opstina , porodica za Zorana Markovica …mislim da nije u stanju da on bude sam

  4. Ma kad nam gori onda pompijeri u pomoć? teško nam Sveti Petar može pomoći kad smo ovakvi divljani i samo za sebe i svoju g.Dokle ne gori lično nama pod noktima

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].