Nemirno more, iskustvo više

0
brod "Jadran"

Veljko Botica

Veljko Botica

Učenici Srednje pomorske škole Kotor danas su završili svoje prvo krstarenje na školskom brodu “Jadran”.

Dva odjeljenja trećeg razreda brodomašinskog i nautičkog smjera, ukupno 62 učenika sa šest nastavnika, obavili su praktični dio nastave u trajanju od 5 dana, i u nepsorednom kontaktu upoznali se sa brodom i vještinama plovidbe.

Sa dobrim utiscima i prvim iskustvima života na moru, učenici su uspješno obavili ovaj zadatak, iako im vrijeme nije bilo naklonjeno, što i nije loše da se upoznaju sa ćudima mora koje je nepredvidivo i prati život pomoraca.

Ovo je za Skala radio kazao Veljko Botica, direktor Srednje pomorske škole.

Učenici su odgovorili na sve radne zadatke koji su im na brodu bili postavljeni, a sljedeća grupa na plovidbu kreće u ponedjeljak i na moru će biti takođe do sljedećeg petka.

Botica se zahvaljuje mornarici Vojske Crne Gore koja za potrebe pratktične nastave kotorskoj Pomorskoj školi ustupa brod sa kompletnom posadom kako bi učenici i izvan učionica odradili praksu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].