Nema potrebe za izmjenama Urbanističkog plana starog grada

5
terase

Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

Na osnovu inicijative Unije poslodavaca starog grada, opštinski Sekretarijat za urbanizam je u okviru svojih nadležnosti sagledao prijedloge oko problema vezanih za gabaritnost terasa ispred kafića i vrste mobilijara na njima.

Komisija za prećenje i sprovođenje Urbanističkog projekta starog grada je konstatovala da se dio zahtjeva ugostitelja može riješiti samo kroz izmjene i dopune Urbanističkog projekta.

Ovo je za Skala radio kazala Slavica Vojinović, sekretarka opštinskog Sekretarijata za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje.

Sličan stav ima i obrađivač ovog plana Montecep iz Kotora, pa je komisija zauzela stav da je kvalitetno urbanistički riješen prostor postojećim  planom.

Sekretarijat za urbanizam takođe smatra da nema potrebe za izmjenama UP stari grad.

Posredstvom  komisije zadužene za praćenje i sporovođenje ovog projekta ostavljen je prostor da se može odlučivati po pojedinim zahtjevima ugostitelja, ali isključivo u cilju očuvanja ambijenta po kome je Kotor prepoznatljiv i mjesto koje obiđe na stotine hiljada turista, kazala je Vojinovićeva.

Upravo zbog rijeka tursita, terase se moraju svesti u dozvoljene gabarite bez širenja i pretrpavanja vitrinama i ostalim dodatnim mobilijarom.

“Finansijska strana priče ugostitelja je opravdana, ali je potrebno da oni ne krše data pravila, tim prije što je opština uvijek imala sluha i izlazila im u susret i uprkos opravdanom negodovanju građana i gostiju. Poslodavci se moraju odgovorno odnositi i poštovati izdata rješenja o korišćenju prostora i mobilijara na terasama, a ukoliko to izostane nadležna je Komunalna policija koja sprovodi kontrolu na terenu i izdaje  rješenja o kažnjavanju”, zaključila je Vojinovićeva.

5 KOMENTARI

  1. Gospodo,neka budu ista pravila za sve ali bez razlike pa ćete viđeti kako će s edovest u red, a ne jednima po džepu drugi su nedodirljivi, zato silnici divlaju po Kotoru i ništa za grad ne čine.

    • Stalno ostavljam komentare, i niko nece da imenuje ko su ti nedodirljivi koji se parkiraju svuda, dje ne treba i i sto rade mimo zakona i propisa

  2. Mi, Pijačarari hocemo da nam se omoguci posavljanje tezgi na, na pjaci od Mlijeka, na pjaci od Salate i na pjaci od Brasna u Starom Gradu i to bezuslovno! Vjekovima su se na tim pjacama prodavali prehrambeni proizvodi pa su i pjace dobile ime po namirnicama koje su se tu prodavale.
    U ime naseg Udruženja Pijačara, drugarski vas pozdravlja Trajko.

  3. Ma koji ugostitelji, čuješ “opravdana priča o finanisiranju i zaradama”a oni na pare leže preko noći se obogatili

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].