Na Žabljaku sve više primoraca

2
Žabljak

Boro Nikolić

Boro Nikolić

Novi put Risan-Žabljak umnogome je skratio vrijeme putovanja od mora do planine i doprinio povećanju broja gostiju, pa je ovih zimskih dana na skijalištima na Žabljaku dosta primoraca, i iz dana u dan ih je sve više.

Nerijetko gosti iz primorja dolaze samo na dan ili vikendom na skijanje, što govori koliko je ovaj put od  značaja za povezivanje Bokokotorskog zaliva i Durmitora.

Najčešće su na Žabljaku ovih dana kotorske, tivatske i registarske tablice automobila iz Herceg Novog, kazao je za Skala radio Boro Nikolić, direktor Turističke organizacije Žabljak.

Skijališta rade, snijega ima dovoljno, a cijene se u zavisnosti od kategorije hotela na bazi polupansiona kreću od 25 do 45 eura.

U trokrevetnim sobama međutim u hotelu “Planinka” plupansion po osobi je 22 eura.

U privatnom smještaju na Žabljaku ovih dana zimske sezone cijene su od 8 do 15 eura zavisno od lokacije.

Na naše pitanje da li će se na Crnom jezeru konačno izgraditi tako potreban ugostiteljski objekat, Nikolić je odgovorio da o tome nema saznanja i da je ovo pitanje za Nacionalne parkove Crne Gore.

2 KOMENTARI

  1. Prelijepo je na Žabljaku , prava zimska idila, Ko god može neka se popne. Lijep je put i brzo je risanskim stranama.

  2. Idu li na grudvanje da pravu snješka bijelića neki iz DPSA? Imaju okle pa mogu , samo da se ne skliznu ako popiju koju više da se zgriju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].