Mladi za zelenu Crnu Goru

0
Mladi za zelenu Crnu Goru

Dijana Uljarević

Dijana Uljarević

NVO Forum mladi i neformalna edukacija sprovodi ekološki projekat pod nazivom “Mladi za zelenu Crnu Goru” sa ciljem razvijanja svijesti građana, a posebno mladih o značaju zaštite prirode.

Ideja je da se počne sa odvajanjem sredstava za pošumljavanje određenih područja stradalih od požara ili neplanskom gradnjom i nebrigom.

Ovo je za Skala radio kazala Dijana Uljarević, programska menadžerka u MNE.

Ovaj projekat se bazira na volonterskoj inicijativi mladih ljudi koji će organizovati niz javnih događaja za prikupljanje sredstava za sadnice.

Uskoro će krenuti interaktivni sajt ove NVO na kojem će građani moći da predlažu lokacije koje su za njih interesantne, kako bi se na tim prostorima zasadio i određen broj biljaka, kazala je Uljarevićeva.

Osim ove akcije predviđen je i niz edukativnih programa za učenike srednjih stručnih škola u Crnoj Gori u kojima će se organizovati vršnjačke edukacije, radionice i tribine na temu održivi razvoj, efikasno korišćenje energetskih izvora i tome slično.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].