Mega kruzer MSC “Divina” opet u Kotoru

4
MSC Divina u kotorskom zalivu

Brod, grdosija, koji će drugi put uploviti u kotorsku luku, kruzer “Divina” u petak 22. marta otvoriće ovogodišnju nautičku sezonu.

Raskošan kruzer “Divina” kompanije MSC dužine 333 m, širok 38 metara, kapaciteta 4363 hiljade putnika i 1325 članova posade je pravi mali grad.

“Divina” ima 18 brodskih paluba koje nose imena grčkih Bogova, restorane, barove, kockarnicu, 4 bazena, kuglanu, dvoranu za fitnes, spa centar, pozorište.

Poseban kuriozitet je stepenište optočeno svarovskim kristalima.

Grupa crnogorskih turista, koja je na ovom kruzeru bila proteklih sedam dana, u petak će se iskrcati u kotorsku luku.

Podsjetimo, “Divina” je novembra prošle godine bila usidrena u kotorskom zalivu i tada se na ovaj brod ukrcalo 40 putnika iz Crne Gore koji su na 8-mo dnevnom krsterenju obišli Siciliju, Maltu, Krit, Tursku i Grčku.

Gosti koji odsijedaju u apartmanu broj 16.007 na palubi 16 mogu uživati u glamuru i raskošnom interijeru koji je dizajniran za i uz pomoć najpoznatije italijanske glumice Sofije Loren.

Kapetan broda Mario Stifa je prilikom jednog od dolazaka kazao da je Kotor jedna od najlepših destinacija na kojoj je do sada bio.

Još malo podataka o superluksuznom megakruzeru MSC “Divina”.

Brod pripada italijansko-švajcarskoj korporaciji “Mediteran šiping”.

Cijena kruzera je preko 550 miliona dolara.

Brod pokreće dizel – električni pogonski sistem od pet agregara čija je ukupna snaga 97.000 konjskih snaga.

Brod postiže impozantnu brzinu od 24 čvora, a dnevno troši 273.6 tona nafte.

4 KOMENTARI

  1. Nebilo im veće štete. Valjda i oni znaju Maka da brod ne može biti šri nego duži ali eto dobro je neka si im ti reko ili rekla.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].