Marija Ćatović: Zajednički projekti primorskih i opština na sjeveru Crne Gore

0
Marija Ćatović

Marija Ćatović

Marija Ćatović

U Baru je juče završena konferencija pod naziviom “Saradnja između civilnog sektora i lokalne samouprave, modeli dobre prakse”, koju je Centar za razvoj nevladinog sektora organizovao u partnerstvu sa Centrom za promjene i rješavanje konflikata iz Albanije.

Cilj Konferencije je jačanje društve kohezije u Albaniji i Crnoj Gori, kazala je za Skala radio gradonačelnica Marija Ćatović, koja je prisustvovala ovom skupu.

Ona je bila jedina iz Crne Gore, jer kako je kazala ona podržava saradnju nevladinih organizacija i lokane samouprave, a riječ je o regionalnoj konferenciji na kojoj se razgovaralo kako i na koji način oni mogu najbolje da sarađuju.

Upravo zbog statusa Kotora kao najtransparentnije opštine u Crnoj Gori, ova konferencija je bila dobra prilika da se čuju i nova iskustva, tim prije što je naša opština donijela niz važnih projekata i akcionih planova za nevladine organizacije, kazala je Ćatović.

Gradonačelnica Ćatović je predložila da se, pored regionalne saradnje povežu primorske opštine sa opštinama sjevera.

Na taj način bi se radom na zajedničkim projektima pomoglo opštinama sjevera.

Ona smatra, kako je kazala za Skala radio da egalizacioni fond, iz koga se crpe sredstva za sjever nije toliko efikasan, kao što bi bila konkretna saradnja između opština primorja i sjevera.

Ovaj prijedlog je naišao na podršku i razumijevanje i biće upućen Zajednici opština kako bi moguće dobio zakonsku formu, zaključila je Ćatovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].