Lokalni plan akcije za mlade u opštini Kotor

0
mladi zajedno

Madalena Jovanović

Madalena Jovanović

Nacionalni plan akcije za mlade, koji je usvojila Crna Gora, predstavlja strateški dokumenat koji se bavi prepoznavanjem i rješavanjem problema mladih.

Na osnovu ovog dokumenta Opština Kotor je, u saradnji sa NVO Forum MNE, prije tri godine usvojila Lokalni plan akcije za mlade koji sadrži šest prioritetnih oblasti (informisanje, porodica, obrazovanje, slobodno vrijeme, zapošljavanje i bezbjednost i zdravlje mladih), objašnjava za Skala radio Madalena Jovanović, savjetnica za omladinsku politiku i nevladin sektor u Opštini Kotor.

Za svaku oblast je zadužena po jedna osoba koja bi bila odgovorna za saradnju sa Opštinom.

Na osnovu Lokalnog plana formiran je i Savjet za mlade čija je misija praćenje, usmjeravanje i unapređuje Lokalnog plana akcije za mlade, koji je usvojila Skupština za period od pet godina.

Savjet broji sedam članova i svaki član je zadužen za prioritenu oblast, koju obrađuje i u tom smislu po potrebi može formirati manju radnu grupu.

Kandidate za članove Savjeta za mlade (po jednog predstavnika) predlažu nevladine organizacije, političke partije, udruženja mladih, kao i neformalne inicijative mladih i neformalne grupe, a mogu biti i zainteresovani pojedinci.

Prijedlozi kandidata se podnose Građanskom birou opštine Kotor od 13. do 28. februara.

Članovi Savjeta za mlade ne primaju nadoknadu za svoj rad, zaključila je Jovanovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].