Krivokapić: Među ekspertima niko sa poslaničkih lista

0
Zdravko Krivokapić

Mandatar za sastavljanje Vlade Zdravko Krivokapić potvrdio je za Dan da među ekspertima u novoj vladi neće biti niko sa poslaničkih lista.

 

On je potvrdno odgovorio na pitanje da li odluka o ministrima ekspertima podrazumijeva da se u kabinetu neće naći nijedan kandidat sa bilo koje poslaničke liste na izborima.

S obzirom na ranije postavljene rokove, očekuje se da Krivokapić za nekoliko dana izađe u javnost sa spiskom ministara i planom rada.

Takođe, mandatar je ranije poručio daće nova vlada ako to bude izglasano imati 12 ministarstava, a za njega taj broj ima simboliku i izgleda da ga nije slučajno odabrao.

Istakao je da je to “simbolika 12 apostola, o kojima nas je podučavao naš mitropolit Amfilohije“.

Po predlogu mandatara, Vlada će imati samo premijera, neće biti potpredsjednika, a očekuje se da bude 12 resora, što je znatna rekonstrukcija, u odnosu na 18 ministarstava, koliko izvršna vlast sada ima.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić rekao je da će Vlada biti prelazna, reformska, i mandatar je predložio da traje 200 dana, ili najviše godinu, a treba da pripremi prve fer i slobodne izbore. On je ocijenio da izbori u avgustu to nijesu bili, iako je na njima pobijedilaopozicija. Mandić je saopštio da će takva vlada imati podršku DF-a.

Krivokapić je ranije saopštio da će najkasnije do 8. novembra Skupštini Crne Gore ponuditi predlog nove vlade.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].