Kotorski vatrogasci demonstrirali vježbu po Evropskim standardima

8
vatrogasci pokazali kako bi bilo kad bi bilo

Maksim Mandić

Maksim Mandić

U Luci Kotor danas su kotorski vatrogasci održali taktičko pokaznu vježbu zajedno sa osobljem Luke Kotor, pripadnicima Vojske Crne Gore i predstavnicima Doma zdravlja Kotor.

Riječ je o vježbi gašenje požara na brodu “Artemis” i to generatora za nuždu, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir opštinske službe Zaštite i spašavanja Kotor.

Na ovoj vježbi, sa četiri vatrogasna vozila, učestvovala je kompletna jedinica.

Vježba je urađena veoma brzo, profesionalno i po svim Evropskim standardima, kazao je Mandić.

Prije ulaska u brod pročitan je protivpožarni plan, a zajedno sa zapovjednikom i prvim oficirom, navalna grupa vatrogasaca je došla do vatre gdje je pronađena jedna unesrećena osoba koja je izvedena sa broda i transportovana vozilom hitne pomoći u kotorsku Opštu bolnicu, objašnjava Mandić.

Vježba je pokazala da su vatrogasci u punoj formi i da uspješno mogu da odgovore i ovoj vrsti izazova, rekao je on.

Vježba je završena za dvadesetak minuta na najprofesionalniji način, a nakon požara je osoblje Luke Kotor, sa plutajućim branama obavilo vježbu polucije, tkz. čišćenja mora.

Vježba je pokazala visok nivo sposobnosti kotorskih vatrogasaca, što ne čudi ako se zna da je ova Služba jedna od najboljih u Crnoj Gori.

vježba pokazala spremnost i sigurnost u slučaju požara

dogovor pred početak vježbe
nakon uspješno završenog posla

8 KOMENTARI

  1. Svaka čast momci, uvjek mi je drago vidjeti vas, jer vidim ljude koji su to u pravom smislu riječi.Žao mi je što nijesam bio prisutan da odgledam vježbu, bila je u radnom vremenu, i to bi bila možda zamjerka, zašto javnost nije bila obaviještena o vašoj vježbi.Jako je lijepo vidjeti vašu profesionalnost na djelu, kao npr prošle godine kada je bila pokazna vježba na prostoru Kips-a.Trebali bi u budućnosti planirati više i češće takvih vježbi ali vikendom, nedeljom, kada su ljudi slobodni od posla i da mogu doći i vidjeti vaše umijeće i profesionalnost.Prošle godine sam bio sa djecom koja su oduševljena odgledala cijelu vježbu.Šteta je ne pokazati i približiti gradjanima Kotora mogućnosti naših momaka koji dežuraju i kada Kotor spava, uvjek budni i spremni da priskoče u pomoć u bilo kakvoj nevolji.Bravo momci , srdačan pozdrav cijeloj ekipi.

  2. Bravo neustrašivi mladi ljudi! Vi produžavate i ovu dugu i slavnu tradiciju grada Kotora.ne obazirite se na zajedljive i sitne duše.Bolje bi bilo da vam se pridruže u humanom poslu i da se na djelu dokažu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].