Kotorska Muzička škola “Vida Matjan” obilježava svoj Dan

0
Muzička škola "Vida Matjan" u Kotoru

Marina Dulović

Marina Dulović

Povodom Dana kotorske Muzičke škole “Vida Matjan” u četvrtak 28. marta u koncertnoj dvorani škole – crkvi Sv. Duha biće održano muzičko-poetsko veče “Njegoš – 200 godina svjetlosti”.

Ova škola obilježava 66 godina rada, a program se priređuje u čast 200 godina od rođenja Njegoša, kaže za Skala radio Marina Dulović, direktorka kotorske Muzičke škole.

U programu učestvuju združeni ženski i mješoviti hor kotorske škole i Muzičke Akademije sa Cetinja, kojima diruguju prof. Mihajlo Lazarević i Aleksandra Knežević.

Na programu su djela Vojina Komadine “Počitajemi” za mješoviti hor, kazivača i instrumentalni sastav i kompozicija “Bješe oblak” kompozitora Kojanova-Paščana.

U poetskom dijelu, koji je pripremila prof. crnogorskog jezika i književnosti Biljana Simović, takođe učestvuju učenici škole koji će se po prvi put naći u ulozi racitatora, najavila je Dulovićeva.

Početak je u 19 sati.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].