Ivana Đukić: Dugovremena i kontinuirana krađa identiteta se nastavlja

0
Ivana Đukić

Veoma je zanimljiva zamjena teza, po pitanju Sretena Vujovića, u vidu pridavanja kredibiliteta istrgnutim djelovima teksta iz konteksta. Imamo li mi problem sa elementarnim razjašnjivanjem stvari, kakve jesu, pa u vidu elementarno poremećenih shvatanja o situaciji, tumačimo ono, što bi za objektivnu realnost trebalo da bude činjenica, kao dio činjenice, koju nezavisno od realnosti nazivamo objektivnom.

Imajući u vidu izraziti crnogorski karakter misli i djela i činjenja sveukupnih do sad, gospodina Sretena Vujovića, i na polju pedagogije, i na polju psihologije, u vidu doprinosa istoriji i ostalim naučnim disciplinama, ovakva konstatacija, jako umno-zdravstveno-diskutabilna, dolazeći od organizacije, koja ne samo da sebe imenuje NVO (a kao pozivanje na sarkastične izjave, gospode iz SPC, da je Crnogorska pravoslavna crkva zapravo Nevladina organizacija) “Ne damo Crnu Goru”, i to još sa grbom i Lovćenom u pozadini, čini cijelu priču još tragičnijom. Naime, jedini način da neko “ne da Crnu Goru”, čuvajući je pritom i od samog njenog branitelja, i to cijelim svojim bićem, i to cjeloživotno, Sretena Vujovića – je ravan ludilu. Da je bilo ko od Crnogoraca imao namjeru da formira udruženje slično ovom, i da se kao takav subjekt bavi stanjem u Crnoj Gori, nesumnjivo bi je nazvao “Ne damo te Crna Goro!” – jer je to u biti ovog naroda i njegovom mentalitetu, “te” se srcem obraća, koristeći, kao uvijek do sad, ovu zamjenicu, a da bi mu objekat bio bliži. Otimačina Crne Gore, po svim mjerilima i principima, koja besomučno traje evo vjekovima, samo još krš nijesu iznijeli iz nje, sve ostalo jesu, ogleda se i u jeziku. U jeziku se sve ogleda, dragi moji prijatelji.

Ne može se jezičkim diskursom, još manje mentalitetskim, oformiljivati novo i već poznato staro stanje stvari, a da se ne “potkrade” greška u pokradenom imovinskom i resurnom obilju, koje je ova zemlja imala, i ima, bez obzira na razasutost po cijeloj planeti. Nemojte da nam promiču očigledne namjere oduzumanja identita Crne Gore i stavljanja u srpski konteskt, usljed zanemarivanja činjenice, da neko ko se bavi nedozvoljenim pred Bogom (a u Boga se poziva, pritom) crnomagijskim aktivnostima zagospodari ovim u ovom opsegu i na ove načine ovim prostoroma.

Mi Vas molimo, da razmotrite sve aspekte zbivanja oko Sretena Vujovića – jer sljedeće, i to bez razmišljanja (a što je i težnja gospodi, da se ne razmišlja), što možete očekivati je da Vam neko, i to potpuno prirodno, da izjavu sličnu ili istu onoj, koju je dao potpredśednik nelegalne i manipulatorske Podgoričke skupštine, Savo Fatić: “Što se tiče njezine političke istorije, ja je dijelim na dva dijela: onu do juče i od juče. Mi više nijesmo Crnogorci, nego Srbi.”

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].