Herojski čin Srđana Aleksića se nikada ne smije zaboraviti

4
Srđan Aleksić

U neđelju 27. januara 2013. godine, navršilo se 20 godina od herojske smrti mladog Trebinjca Srđana Aleksića koga su na smrt prebila četiri pripadnika Vojske Republike Srpske jer je branio svog sugrađanina Bošnjaka.

Toga dana je grupa pripadnika Vojske Republike Srpske legitimisala građane na trebinjskoj pijaci.

Kad su vidjeli da je Alen Glavoić Bošnjak počeli su da ga maltretiraju i besomučno tuku.

Alenu je u pomoć priskočio Srđan koji nikako nije mogao da se pomiri sa činjenicom da čovjeka tuku samo zbog toga što mu je ime Alen i što je Bošnjak.

Tada su vojnici, njih četvorica napali Srđana i počeli kudacima da ga udaraju po licu i tijelu naočigled policajaca i brojnih prolaznika.

Sve se to dešavaju u neposrednoj blizini policijske stanice u Trebinju, a da niko od policajaca nije reagovao niti pokušao da zaštiti Srđana.

Od teških povreda Srđan, koji je imao samo 26 godina je pao u komu.

Umro je od posljedica udaraca četvorice napadača, koji su nosili istu uniformu kao i Srđan, Vojske Republike Srpske 27. januara 1993. godine.

Srđanov otac je u čitulji napisao:

Umro je vršeći svoju ljudsku dužnost.

Jedan od napadača je poginuo u ratu, a trojica su za Srđanov oduzeti život odležala ukupno 28 mjeseci zatvora.

Alen je preživio i izbjegao u Švedsku.

U Trebinje dolazi svake godine, sa porodicom, da odnese cvijeće na Srđanov grob.

4 KOMENTARI

  1. Neka je slava Srdjanu Aleksicu. A kada ce krivci odgovarati za zlocine nad Srbima i Crnogorcima u Dubrovniku, etnicki ociscenom gradu, mozda i najvise u bivsoj Jugoslacviji.

  2. da zato je trebinje srbograd nikad vise ono Trebinje gdje su ljudi muslimanske vjeroispovjesti zivjeli i zvali taj grad svojim gradom,jos jedna sramota velikosrbstva, a Srdjanu neka je laka zemlja i vjecna slava za ponos onog postenog Trebinja ma koje vjere bio.

  3. To je malo čudo,što su ubice odležale samo 28 mjeseci zatvora! Veliko je čudo/nemam bolji izraz-oprostite!/-koje će trajati dok je svijeta i vijeka-što naredbodavci i njihove sluge do dana današnjega nisu odgovarli-niti će odgovarati za stotine hiljada ubijenih diljem naše domovine SFRJ,za milone prognanih sa svojih ognjišta-pa se danas potucaju i od milostinje žive diljem svijeta-koji je saučesnik u pogibiji naroda i narodnosti neponovljive nam domovine Titove Jugoslavije!
    Ne zaboravite -svi vi koji ste pravi kao rijeka Drina-vi ili vaši potomci će skupo plaćati-platiti vaše lokanje koje se plaća od kada je svijeta i vijeka!!! A tebi dragi zemljače Aleksiću Srđane,neka je laka ta Herceg zemlja koju su natopili nesojlukom naši zemljaci,naše komšije i ostala bagra diljem napaćene i posramnjele Titove Jugoslavije-u kojoj danas- na današnji dan te iste “demokrate”prodaju svoj nesojluk za “demokratiju”!!!! Kome,kulal im majka,njima i nihovim potomcima-ja im jemac!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].