Gospel hor Univerziteta Hauard u kotorskoj Muzičkoj školi

0

U okviru turneje, koju je organizovala Ambasada Sjedinjenih američkih država u Podgorici, predstavnici gospel hora Univerziteta Hauard su u kotorskoj Muzičkoj školi “Vida Matjan” održali predavanje o američkoj duhovnoj muzici i tradiciji gospel horskog načina pjevanja.

U koncertnoj dvorani škole, crkvi Sv. Duha, kao pozdrav gostima hor kotorske škole je izveo kompoziciju “Počitajemi” Vojina Komadine uz dirigentsku palicu prof. Ksenije Đuričković.

Nakon dvočasovnog rada američkih muzičara sa horom, na obostranu radost, izvedena je kompozicija “Happy day”.

Na ovom kratkom seminaru, koji je organizovan u čast 150 godišnjice proklamacije o emancipaciji, nadamo se i budućoj saradnji sa američkom ambasadom kroz realizaciju ovakvih i sličnih projekata, poručuju iz kotorske Muzičke škole.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].