Edukacija srednjeg medicinskog kadra u psihijatriji u saradnji sa Holandskim institutom

0
Psihijatrijska bolnica u Dobroti

Aleksandar Tomčuk

Aleksandar Tomčuk

Specijalna Psihijatrijska bolnica u Dobroti ovih dana će potpisati ugovor sa Ministarstvom zdravlja, kancelarijom Evropske unije u Podgorici i Simpos institutom iz Holandije, koji je vezan za edukaciju kadra zaposlenog u službama mentalnog zdravlja u Crnoj Gori.

Projekat finansiran od strane Evropske unije je vrijedan 250 hiljada eura, posebno je posvećen edukaciji srednjeg medicinskog osoblja, jer je procijenjeno da je sistem srednješkolskog obrazovanja posebno srednje medicinske škole iz oblasti psihijatrije nedovoljan i sa dosta nedostataka.

Ovo je za Skala radio kazao dr Aleksandar Tomčuk, direktor Psihijatrijske bolnice u Dobroti.

Projekat će trajati šest mjeseci i većina nastavnih aktivnosti će biti realizovane u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Kotoru.

Takođe je ovim projektom planirana i studijska posjeta srednjeg medicinskog osoblja holandskim psihijatrijskim ustanovama, u trajanju od sedam dana, kazao je dr Tomčuk.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].