Đukanović: Kilibarda svojim autentičnim djelovanjem obilježio istorijske procese savremene Crne Gore

1

Doskorašnji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti profesora, pisca, naučnika i istaknutog političara Novaka Kilibarde njegovoj porodici.

– Sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti vašeg cijenjenog supruga, roditelja, brata i đeda Novaka Kilibarde, čuvenog profesora književnosti, pisca i naučnika, i isto tako značajnog političara koji je svojim autentičnim djelovanjem obilježio istorijske procese savremene Crne Gore, čijoj je obnovi nezavisnosti dao neprocjenjiv doprinos – kazao je Đukanović.

Istakao je da njegov prepoznatljivi politički angažman simbolički ilustruje i put državnog razvoja i demokratskog zaokreta i preporoda Crne Gore minulih decenija.

-Ostaće upamćen između ostalog i po originalnosti i postavljanju novih standarda u političkom životu naše zemlje, kao i po hrabrosti da ih zastupa, ne štedeći ni sebe ni druge, stavljajući bezrezervno svoj profesorski i naučni ugled i autorotet u funkciju odbrane crnogorskog državnog i nacionalnog identiteta. Sa pijetetom ću čuvati uspomenu na odnos međusobnog uvažavanja i prijateljstvo koje smo izgradili tokom dugogodišnje saradnje u najodsudnijim izazovima za Crnu Goru. Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća – zaključio je Đukanović.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].