Bolje spriječiti nego liječiti

2
dr Marina Roganović

Dr Marina Roganović

dr Marina Roganović

S obzirom de je aktuelno nasilje u školama i vršnjačko nasilje NVO Ante portas je prošle godine uradila projekat o prestupničkom ponašanju vezano za djecu i omladinu i održano je nekoliko radionica.

Na poziv Savjeta roditelja OŠ “Njegoš” u Kotoru, ova NVO danas preventivno održava radionicu u ovoj školi, saopštava za Skala radio doktorka Marina Roganović, subspecijalista za bolesti zavisnosti.

Prema njenim riječima radionica nema veza sa nasiljem u ovoj školi, već po onoj narodnoj bolje je spriječiti nego liječiti, stručni tim će razgovarati o pojavama nasilja kod djece koja se rađaju sa nekim agresivnim potencijalom, koje se oblikuje socijalnim uticajima.

Kako objašnjava dr Roganović, do druge godine života agresivnost raste do pretškolskog uzrasta, a onda počinje da opada, i stabilizuje se u četvrtoj godini.

Najveći dio ispoljavanja se uči u interakcijama sa roditeljima i širom socijalnom sredinom.

Zato su u ovoj NVO zadovoljni što je Savjet roditelja OŠ “Njegoš” prepoznao nužnost objašnjenja ovih tema, kazala je dr Roganović.

2 KOMENTARI

  1. Doktorica Marina je vrsni ljekar i divan čovjek. Svi su njeni savjeti pravi i treba ih slušati. Prava je strav da se često na ovom radiju čuje priča o borbi protiv droge, nasilja i ostalih pošasti današnjice.

  2. Nasilja ima u svakoj skoli, negdje vise, negdje manje pa tako i u skoli “Njegos”. Dobro je da se organizuju ovakve radionice ali koliko ce pomoci kod djece sa destruktivnim ponasanjem, upitno je. Bolje organizovati radionice ovog tipa za pojedine roditelje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].