Aprcović potpisao ugovore o davanju u zakup stanova socijalnog stanovanja za 9 porodica

2

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović potpisao je ugovore o davanju u zakup stanova za socijalno stanovanje sa predstavnicima 9 porodica koji će uskoro dobiti ključeve stanova u stambenom objektu, vlasništvo Opštine Kotor u Lastvi Grbaljskoj.

Stanovi su dati u zakup na deset godina sa mogućnošću produženja, po cijeni od 30 centi po kvadratu.

Zgrada ima ukupno 13 stambenih jedinica, kvadrature od 23 m2 do 54 kvadrata, garsonjere, jednosobni i dvosobni stanovi.

Najskuplja cijena zakupa će biti 16,2 eura za dvosobne stanove dok će najeftiniji biti nešto preko 7 eura.

“Ovo je jedan od ljepših dana u obavljanju funkcije predsjednika Opštine jer gledajući danas vaša lica, znam da je lokalna samouprava uspjela u svojoj misiji, da sa ogromnim naporima  dođe do rješenja vaših stambenih problema”, kazao je Aprcović budućim stanarima.

On je podsjetio da je objekat bio završen još početkom 2017. godine, ali da su iskrsli određeni problemi u smislu vodosnadbijevanja objekta, te da se zbog toga morala raditi dopuna projektno-tehničke dokumentacije.

“Bez obzira na određene nedostatke u samoj projektno-tehničkoj doumntaciji koja treba  da se inovira i reviduje , izvođač je uveden u posao i u narednih 15 do 20 dana, tačnije do 1. decembra, biće otklonjeni neki tehnički nedostaci na samom objektu,nakon čega će stanarima biti uručeni ključevi stanova”, kazao je Aprcović i poželio stanarima da se u zdravlju i veselju raduju novim, boljim, kvalitetnijim uslovima života.

Aprcović je podsjetio da je da bi došlo do realizacije ovog projekta, lokalna samouprava, prevashodno sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti, preduzela niz aktivnosti, poput usklađivanje normative, odnosno zakonskih rješenja, donijeta je potom odluku o socijalnom stanova skupštinska odluka o dodjeli stanova,te raspisan  javni poziv, i sprovedena procedura po istom, sa mogućnošću žalbe.

On je izrazio očekivanje da će u narednom periodu biti raspisan novi konkurs, kako bi i preostala 4 stana bila data u zakup zainteresovanim građanima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.On je naglasio da se prilikom donošenja odluke o dodjeli stanova vodili  dobrom praksom iz okruženja jer su željeli da zaštite inteterese Opštine kao titulara prava svojine, obzirom da se objekat gradio novcem svih poreskih obveznika Kotora, te sus toga ugovori o zakupu oročeni na period od 10 godina.

Aprcović nije mogao precizirati ukupan iznos ove investicije, osim da je vrijednost naknadnih radova u smisu gradnje sistema za vodosnadbijevanje sa rezervoara 75 hiljada eura.

Sekretarka sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Marina Dulović, izrazila je uvjerenje da će porodice biti zadovoljne kada usele, i poručila da je veoma važno je da se vodi računa o tim stambenim jedinicama i da budu dobri domaćini.

Iv.K.

2 KOMENTARI

  1. Dulovic je izglumatala, kako samo to ona umije, i izrazila uvjerenje, itd…. a ja izrazavam zelju da je vise ne vidim, niti ikada za nju vise cujem. Eto toliko od mene. Pozdrav od Laure.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].