Aktivnosti na uređenju grada u susret sezoni

4
šetna staza

Ivo Magud

Ivo Magud

U susret turističkoj sezoni, prvim lijepim danima nakon dugog kišnog perioda, intenzivira se investiciona aktivnost u kotorskoj opštini.

U toku je sanacija ulice u naselju Daošine u Dobroti, pripremljen je tender za sanaciju objekta Doma kulture na Prčanju, kao i tender za izgradnju urušenog mosta na lokalnom putu Stara Forteca-Lastva Grbaljska.

Takođe su pripremljeni tenderi za izgradnju pristupnog prilaza pothodniku sa lokacije Plagenata i pješačke staze na potezu od Doma zdravlja do restorana “Elas”, kazao je za Skala radio Ivo Magud, direktor Opštinske Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Pripremaju se i radovi na sanaciji bivšeg ugostiteljkog objekta “Pub” na pjaci od kina, za potrebe čitaonice i biblioteke u sklopu Kulturnog centra “Nikola Đurković”.

Što se tiče redovnog  tekućeg održavanja javnih površina u užem gradskom jezgru, toplo vrijeme je uslovilo bujnu vegetaciju i rast trava i šiblja, pa slijedi košenje puteva i zelenih površina, kao i održavanje šetne staze do tvrđave San Đovani.

Ovih dana će početi popravka stepenica, zidova i mostića na šetnici bedemima, kako bi se brojnim turistima obezbiojedila sigurnost do tvrđave, kazao je Magud.

4 KOMENTARI

  1. U normalnoj državi onakav prodajni objekat, kakav je samoposluga
    Maxi u Dobroti, ni pod kojim uslovima ne bi mogao dobiti
    dozvolu za rad bez najmanje svojih pedesetak parking mjesta.
    Skužajte mi, rekoh – normalnoj.

  2. Molio bih “Skalu”, pošto nemam koga drugog, da pozove Morsko dobro i da ih zamoli da do sezone urede onaj prostor kod Ele, ili da ga makar osposobe za parking. Molio bih i koga drugog, ali neće biti vajde.

  3. neka prvo operu grad zatim rivu preko koje se ne moze proci od izmeta kucaka kao i rivu u dobroti koja se nije oprala od kada je otvorena toliko je sve glibavo zapusteno a poseban apel komunalnoj policiji da prošeta dobrotom od ele u dobroti od parkiranih automobila po putu prosto nemoguce proci kao i cijelom dobrotom i pored bazena uzasno

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].