Ispod starih pergola, akordi klavira kao nekad

7
klavir i caffe bar "Ombra"

Akordi klavira iza crkve Sv. Mihaila, na pjaci od kina, u sred bijela dana bio je svojevrstan poziv na uživanje iz dna duše.

Potpuno neočekivano, nakon navike da slušamo i danju i noću najčešće turbo folk u mediteraskom Kotoru, zastali smo i ostali na mjestu upijajući melodije koje su nam slale jasne poruke da nije još sve izgubljeno.

Čovjek je prebirao po klavijaturi, nježno, senzibilno, sa tananim osjetima koji su bili silom uspavani kod onih željnih da se napoje sa ovih i ovakvih izvora.

U gradu muzike i ritma, Veljko Uskoković  je uspješno, kakav je bio i kao vaterpolo legenda, otvorio kafe bar “Ombra”.

Nema klasike.

Sve je u duhu disanja grada.

Primjećuju se slojevi kojima je pulsirao stari i sada  jedan novi Kotor, još uvijek za odabrane.

Za one koji vole i koji ne pristaju na ritmove od kojih se Kotor stidi.

Ima još po neko mjesto u Kotoru đe se može uživati i naći unutrašnji mir, družeći istovremeno nemire koji provociraju stvaralački nerv da progovori.

“Ombra” prednjači u tome i sigurni smo, njedriće ideje u kantunu  sa kamenog pižula, ili uz zidove prelijepe crkvice koja odzvanja duhovnom tišinom prozivajući misao.

Ovdje akordi klavira sanjare priču o duhu drevnog Kotora.

Dobili smo na dar mjesto za uživanje.

Još samo da znamo reći HVALA!

drvo utisaka

7 KOMENTARI

  1. Za sada sam jakod aleko,da bi osjetio miran kutak novog Caffe-a ali sam srecan,da nakon toliko vremena
    bude otvoren jedan tako ugodan kutak,za sve one koji vole tihu klavirsku muziku,za koju vec dugo vremena,godinama nismo imali prilike.Cestitam vlasniku.A mene eto u Julu mjesecu na jedno klavirsko
    odmaranje uz neko pice bilo to kafa ili nesto slicno.Pozdrav.

  2. kakva lije atmosfera. To bi žali Bože trebalo na svakom skoro mjesto. Lijepo je i ispred Škorpiona kada u sred bijelog dana sviraju gitare i to jneke klasične dobre stare i vječne stvari. To puni tarace i to je gospodo profi i zarada.

  3. Samo da ne bude svaka nova metla dobro mete. A onda cirkusijada šatori, veltrine, teće, vreće, raspaljotka, zvučnici, žene na šipci , pipci. Pa od klavira bilo jednom u Kotoru gradu.

  4. Tako se radi. Neka se ugledaju seljaci iz pojedinih kafića a na žalost ima ih na kila koji odvrću do daske pink idiotizam i ostalu prostotu.

  5. tajko se radi. Neka se ugledaju seljaci iz pojedinih kafića a na žalost ima ih na kila koji odvrću do daske pink idiotizam i ostalu prostotu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].