Veća posjeta turista Kotoru i veći broj kruzera

0
brodovi i turisti

Dragana Samardžić

Dragana Samardžić

Tokom prva dva mjeseca ove godine u Kotoru je boravilo 565 turista koji su ostvarili 1475 noćenja.

Broj turista je za 25 odsto veći u odnosu na uporedni period prošle godine, a broj noćenja je veći za 42 odsto.

Što se tiče izletničkog turizma, za prva tri mjeseca Kotor je posjetilo blizu 6 hiljada izletnika, što je za 62 odsto više nego prošle godine u isto vrijeme, podaci su iz lokalne Turističke organizacije.

U kotorsku luku je za prva tri mjeseca uplovilo 17 brodova sa oko 6 hiljada putnika, za razliku od prošle godine kada je u istom periodu uplovilo samo 8 brodova.

I lokalitet Rimskli mozaici, koji od ove godine radi i tokom zime, posjetilo je 329 turista, uglavnom posredstvom turističkih agencija.

Najčešći posjetioci ovog jedinstvenog lokaliteta iz II vijeka p.n.e., bili su Rusi, Englezi i Španci, podsjeća za Skala radio Dragana Samardžić iz Turističke organizacije Kotor.

Turistička organizacija će početkom maja u susret turističkoj sezoni izdati novi promotivni materijal koji čine redizajnirane mape grada, katalog smještaja i gastro katalog, kao i jedna nova informativna brošura  o Kotoru.

Turističke organizacije Kotora i Tivta će se zajedno predstaviti na sajmu turizma koji će se održati u Budvi od 11. do 14. aprila.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].