Opšta bolnica Kotor biće Zdravstveni centar za Boku Kotorsku

4
Opšta bolnica Kotor

Dr Igor Bjeladinović

dr Igor Bjeladinović

Reforma zdravstvene zaštite, koja je započela prije nekoliko godina i koja je obavljena u sferi primarne zdravstvene zaštite, proširila se i na sekundarnu.

Sada se u skladu sa novim zakonom radi se na ukrupljavanju zdravstvenih ustanova.

Tako će Boka Kotorska biti pokrivena Zdravstvenim centrom koji će obuhvatati Domove zdravlja u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom, a Opšta bolnica biće centar medicinske pomoći za Boku, kazao je za Skala radio dr Igor Bjeladinović, pomoćnik direktorice kotorske Opšte bolnice.

Ovim će se, kazao je dr Bjeladinović, povećati dostupnost specijalističke i subspecijalističke zaštite širom Boke Kotorske čime će se, smatra on, povećati efikasnost, a smanjiti troškovi.

Kotorska bolnica je dostavila sve podatke Ministrastvu zdravlja i radnoj grupi koja se bavi reformom zdravstva, i u najbližoj budućnosti očekuju da im se dostave statutarni i sistematizacioni okviri buduće ustanove.

Nova organizacija zdravstvene zaštite, i na primarnom i na sekundarnom nivou, bila bi bliža načinu organizovanja zdravstvene zaštite u zemljama u okruženju i razvijenim zemljama, mišljenja je dr Bjeladinović.

Svaka reforma sama po sebi je teška, naročito kada se sprovodi u teškim vremenima, tako da je veoma potrebno detaljno i dobro planiranje.

Opšta bolnica Kotor sa pripadajućim domovima zdravlja bila bi zdravstveni Centar za regiju Boke Kotorske, objasnio je dr Bjeladinović.

4 KOMENTARI

  1. Ima nade za narod i narodno zdravlje!! Konačno se,pomalo a stidno vraćamo onim dobrim provjerenim vrijednostima koje su se u Socijalizmu pokazale kao dobre i efikasne!Dakle,nema više da pacijenti-bolesnici lutaju od dokrota do doktora-od ultra zvuka do ultra zvuka-ovdje možeš/Dom zdravlja/,a ovdje ne možeš jer je ,recimo, Bolnica?
    I da se ne zaboravi-sve je narod plaćao iz svojih tobolaca-pa i “surogate” nečesove “poslovodne odbore”-tandara mandara broć: porijeklom iz političkih partija koji su u te odbore “delegirale” bivše,recimo, policajce-današnje “demokrate”-ala pendrek demos senca kratis??????

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].