Zvonimir Deković izabran jednoglasno za predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore

0
Zvonimir Deković

Na prvoj sjednici sjednici Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore u novom sazivu, koja je održana juče u Donjoj Lastvi, za predsjednika je jednoglasno izabran Zvonimir Deković.

Izabran je i Izvršni odbor, kojeg pored predsjednika Dekovića čine: Ljerka Sindik, Marija Vučinović, Vlado Marvučić i Mirko Vičević.

Potpredsjednici su Ljerka Sindik i Vlado Marvučić.

Novoizabrano Vijeće čine ljudi koji su prepoznati u svojim sredinama, kao aktivni pregaoci na očuvanju i promovisanju hrvatske zajednice.

Članovi su iz Kotora, Tivta, Budve, Bara i Podgorice.

Među njima ima pravnika, profesora, vrhunskih sportista, arhivista, inženjera, dramskih pisaca, novinara, ekonomista, pjesnika, a po prvi puta član Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore je i jedan svještenik, kanonik Kotorske biskupije, don Filip Janjić.

Nakon što je aklamacijom izabran za predsjednika, Zvomir Deković je izjavio:

“Velika mi je čast što ste mi ukazali povjerenje. Obećajem da ću ga i opravdati. Uvjeren sam da ćemo biti na korist zajednici. Neka svako uradi koliko može i uradio je dovoljno”.

Na sjednici je odlučeno da sjedište Hrvatskog nacionalnog vijeća bude u Donjoj Lastvi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].